A pilóták panaszkodnak, hogy „berozsdásodtak" a járvány miatt

Szerző: Kaszás Fanni

Forrás: turizmus.com

 2021. február 03. 09:19

A koronavírus-járvány kezdete óta a légitársaságok drámai módon csökkentették járataik számát. Ennek eredményeképp sok pilóta hónapokig nem vezetett gépet. Most arra panaszkodnak, hogy nehezebben rázódnak vissza a távollét után a munkába.

A légiközlekedési szakértők és a légitársaságok képviselői elismerik, hogy amikor a pilóták több hónapig inaktívak, készségeik és jártasságuk romlik. A leggyakoribb hibák közé tartozik, hogy leszállás közben túl gyorsan vagy túl magasan érkeznek, vagy elfelejtenek leszállási engedélyt kérni a légiforgalmi irányítótoronytól, mielőtt alacsonyabb magasságba ereszkednének – írja a Los Angeles Times.

Ezek az incidensek május óta legalább egy tucat repülési hibát és balesetet okoztak amelyeket a pilóták és az első tisztek részben a gyakorlatból való kiesésnek tulajdonítottak. Eddig nem jelentettek olyan esetet, hogy gyakorlaton kívüli pilóták olyan balesetet okoztak, amelyben megsebesültek utasok, de több alkalommal felejtettek el egy-egy apróságot, ami okozhatott volna nagyobb problémát.

pilota_123rf

Egy online oktatósorozat segíti a pilótákat a légiforgalmi irányító toronnyal való kommunikációhoz és tippeket ad a gördülékenyebb leszálláshoz

Fotó: 123rf.com

Egyikük elfelejtette például kikapcsolni a rögzítőféket, így megrongálta a vontató jármű egy részét. Egy másik alkalommal, egy szeles napon három próbálkozásra volt szükség, hogy a pilóta sikeresen földre tegye a gépet. Indonéziában egy repülőgép pedig letért a kifutópályáról és a mellette lévő réten állt meg végül.

A pilóták arról számoltak be, hogy mivel néhány hónapja nem repültek, „berozsdásodtak." Hiába érezték, hogy elég erős a tudásuk, a valóságban kellett volna egy kis idő, hogy átnézzék a szokásos működési eljárásokat.

Az International Air Transport Association, a világ légitársaságainak kereskedelmi csoportja is arról számol be, hogy a munkából való hosszabb távú kiesés a készségek csökkenéséhez és a kevésbé hatékony helyzetfelismeréshez vezethet.

A repülési szakértők szerint azonban nem szabad túldimenzionálni a jelenséget, hiszen a kereskedelmi utasszállító repülőgépek mindig pilótával és másodpilótával repülnek, pont azért, hogy csökkentsék a hibázás esélyét.

A repülőgép-tulajdonosok és pilóták egyesülete mindazonáltal nemrégiben egy videósorozatot osztott meg weboldalán, hogy segítse a gyakorlatból kiesett pilótákat a visszatérésben.