A polgármester volt az idvez Washingtonban

Forrás: turizmus.com

 2017. június 05. 18:06

Nyilván nem csak reklámfogás, hanem politikai véleménynyilvánítás is Muriel Bowser részéről, hogy az idei International Pow Wow nyitánya előtt személyesen mutatta be városát a külföldről érkezett újságíróknak.

Amint arról beszámoltunk, a Trump adminisztráció költségvetési tervezetében nem szerepel a Brand USA, az Amerikai Egyesült Államok turisztikai marketingszervezete.

Felvételünkön Muriel Bowser mint idegenvezető

A mindig hétfői napon kezdődő Pow Wow beutaztató workshopok menetrendjének egyik fontos eleme, hogy a megelőző vasárnapon valamilyen speciális városnézést kínálnak a nemzetközi sajtó képviselőinek. Gondolhatják, milyen médiavisszhangot kapott, hogy az USA fővárosának, a politikai  élet középpontjának polgármestere kezébe vette a mikrofont, s mosolyogva magyarázta a látnivalókat egy emeletes busz felső szintjén.

A városnézést megelőző ebéden, ahol a különböző országok (közöttük Magyarország) Visit USA / Discover America egyesületeinek vezetőit látták vendégül, a Brand USA vezetői határozott lobbi tevékenységet ígértek.

Fotó: www.bizjournals.com

Javaslatuk szerint a kongresszusnak hagynia kellene, hogy a szervezet kitöltse a 2020-ig tartó mandátumát és az eredmények függvényében szabadna csak újratárgyalni egyáltalán a megszüntetést.