A prágai reptér kínálata a 2019-es rekordév 80 százalékát éri el

Forrás: turizmus.com

 2023. március 23. 16:01

A 2023. március 26-án, vasárnap életbe lépő nyári menetrendben 65 légitársaság összesen 152 úti célra kínál járatokat a prágai Václav Havel repülőtérről. A 2019-es rekordévben 190 úti célra indultak járatok a cseh fővárosból, a mostani kínálat ennek a 80 százalékát éri el.

A repülőtér üzemeltetőjének jelentős sikerként kiemelte, hogy ajúnius 18-án elindul az első közvetlen járat Prága és Tajvan között a China Airlines által, hetente kétszer, szerdánként és vasárnaponként, Airbus A350-900-as repülőgéppel – figyelt fel rá az AIRportal.

Március 27-én a Korean Air hetente három alkalommal újraindítja a Szöulba tartó járatát, melyet a Boeing 777-300ER típusú repülőgépek szolgálnak ki. Május és szeptember között pedig a Delta Air Lines összeköti Prága fővárosát a New York-i JFK repülőtérrel.

Jelenleg 152 úti célra indul járat a prágai repülőtérről a nyári menetrendben

Fotó: 123rf.com

 

Megjelenik Prágában az Icelandair, amely június 1-jétől heti négyszer kínál járatokat Reykjavíkba, valamint ottani átszállással 14 amerikai célállomásra, emellett új járatokat indít a moldovai Air Moldova és FlyOne, a ciprusi Cyprus Airways, továbbá az ománi Salam Air.

A reptérről közvetlen menetrend szerinti járattal elérhető új úti célok között szerepel Jereván, Gdansk, Maszkat, Szalamisz, a legnépszerűbb nyaralóhelyek közül pedig Marsa Alam (Air Cairo), Lárnaka (Cyprus Airways), Rodosz és Zákinthosz (Eurowings), Szkiathosz, Rimini és Sevilla (Rynair), Bilbao (Vueling), Dubrovnik (Croatia Airlines és Smartwings) szerepelnek a kínálatban.

A nyári menetrendben a legtöbb útvonalat a Smartwings csoport légitársaságai (39), a Ryanair (33), a Eurowings (19), az Easyjet (12) és a Wizz Air (11) kínálják, az öt legnépszerűbb ország a reptér kínálatban Spanyolország 23, Görögország 18, Olaszország 18, az Egyesült Királyság 11, Franciaország pedig 9 célállomással.

A tavalyi nyárhoz képest közel 40 útvonalon vár frekvencianövekedést az üzemeltető, köztük az öt legnépszerűbb, London, Amszterdam, Párizs, Antalya és Frankfurt esetén is. A prágai repülőtér több mint 13 millió utasra számít az idei évben.