A Qantas és az Amadeus új együttműködési megállapodást írt alá

Forrás: turizmus.com

 2019. február 07. 14:59

Az ágazat fejlődésével párhuzamosan a légitársaságok újabbnál újabb eszközöket vetnek be annak érdekében, hogy az utazókat, illetve a jegyértékesítőket minél személyre szabottabb ajánlatokkal, eszközökkel tudják kiszolgálni.

Ezzel összhangban az Amadeus megújította együttműködési megállapodását az ausztrál nemzeti légifuvarozóval, a Qantas-al, s ennek részét képezi többek között egy új értékesítési csatorna bevezetése. A Qantas Channel 2019. augusztus 1-jétől lesz elérhető.

A megállapodás eredményeként azoknak az Amadeus rendszert használó utazási irodáknak, amelyek feliratkoznak erre a csatornára, továbbra is széleskörű hozzáférésük lesz a Qantas áraihoz és termékeihez, beleértve a majdani NDC tartalmakat is. A csatornán keresztül még hatékonyabban és gördülékenyebben intézhetik a foglalásokat, módosításokat, lemondásokat, ráadásul extra díjak vagy felár nélkül.


A Qantas és az Amadeus szorosan együtt dolgozik az NDC bevezetésén. Tavaly júniusban a Qantas is csatlakozott az Amadeus NDC-X programhoz azzal a céllal, hogy a saját platformján elérhető NDC tartalmak az Amadeus rendszerében is elérhetővé váljanak.

A mostani bejelentés újabb mérföldkő a két cég együttműködésében. 2018-ban a Qantas megújította a teljes IT és disztribúciós megállapodást, és az Amadeus-szal közösen komplett digitális megújítást hajtott végre online foglalási rendszerében is éppen amiatt, hogy minél személyre szabottabb legyen a szolgáltatás, és minél teljesebbé váljon a felhasználói élmény.

A 2018-as Amadeus Hackathon-on a Qantas is részt vett azzal a mobil applikációval, amelyet az Amadeus eszközeivel összhangban fejlesztettek ki. Az alkalmazás attól különleges, hogy követi a felhasználók „viselkedését”, szokásait az online térben, s ez alapján javaslatokat tesz a jövőbeni utazásokra: felajánl komplett útvonalterveket, ülés-preferenciákat, fizetési módokat.

Kapcsolódó cikkek