A Qatar Airways hatodszor az év légitársasága

Forrás: turizmus.com

 2021. szeptember 30. 15:06

A Skytrax nemzetközi légiközlekedési értékelő szervezet a Qatar Airwayst hatodszor választotta az "Év légitársaságának." A Qatar emellett öt további díjat is elnyert, köztük a világ legjobb business osztálya és a Közel-Kelet legjobb légitársasága címet is.

A "légiközlekedési iparág Oscarjaként" ismert 2021-es Skytrax-díjak a 2019 szeptemberétől 2021 júliusáig tartó időszakot fedték le, és az eredmények a normálisabb utazási időszakok és a világjárvány idején történő utazások keverékét tükrözik - közölte a Qatar Airways.

A Qatar példátlan módon már hatodik alkalommal nyerte el a fődíjat (2011, 2012, 2015, 2017, 2019 és 2021) a díjátadón. A légitársaság emellett öt további díjat is bezsebelt, köztük a világ legjobb business osztálya, a világ legjobb business osztályú légitársasági várója, ülése, fedélzeti étkeztetése és a legjobb közel-keleti légitársaság elismerő címét.

qatar

A légitársaság hatodik alkalommal hozta el a Skytrax fődíját, és öt további díjat is bezsebelt

Fotó: 123rf.com

Ezen kívül a Qatar Airways volt az első globális légitársaság, amely 2021 januárjában megkapta a Skytrax COVID-19 biztonsági minősítést, míg székhelyét és csomópontját, a Hamad nemzetközi repülőteret augusztusban a világ legjobb repülőterének választották.

Emellett a légitársaság elismerést kapott a luxus Al Mourjan Lounge-ért is, amely egy nyugodt oázis az utazók számára, és amelyet a világ legjobb business osztályú légitársasági várójának választottak. Mindeközben a szabadalmaztatott Qsuite továbbra is egyértelműen vezető szerepet tölt be az üzleti osztályú luxus terén, melyet egyhuzamban ötödik éve a világ legjobb üzleti osztályának választanak.

A Qatar Airways Csoport vezérigazgatója, Akbar Al Baker elmondta: "Miután a légiközlekedés történetének egyik legnagyobb kihívást jelentő évén vagyunk túl, ez a díj méltó elismerése az egész Qatar Airways család kemény munkájának, amellyel utasainkról gondoskodunk." Hozzátette: a légitársaság célja továbbra is az, hogy a legjobb maradjon.

Edward Plaisted, a Skytrax vezérigazgatója hozzátette: "A legmagasabb elismerés hatodik alkalommal történő elnyerése figyelemre méltó teljesítmény. Az utazók szavazatai alapján végzett éves felmérésünk középpontjában az áll, hogy az utazók saját, személyes döntést hozzanak arról, hogy melyik légitársaságot tartják a legjobbnak, és egyértelmű, hogy a Qatar Airways mind a normálisabb időkben, mind a jelenlegi világjárvány idején is fenntartotta magas szintű innovációs és szolgáltatási színvonalát."

A Skytrax World Airline Awards egy független, pártatlan díj, amelyet 1999-ben osztottak ki először. Célja, hogy egy átfogó, globális ügyfél-elégedettségi tanulmányt készítsenek. A legnagyobb légitársasági utas-elégedettségi felmérés keretében a világ minden tájáról szavaznak az utazók, hogy eldöntsék, ki kapja a díjat.