A régióban Magyarországon a legolcsóbbak a repülőjegyek

Forrás: turizmus.com

 2022. szeptember 09. 11:46

Olaszország a meleg hónapok után ősszel is a legnépszerűbb repülős célpont a magyarok körében a Kiwi.com adatai alapján. Málta és Ciprus népszerűbbek ilyenkor, mint nyáron, s az Amerikai Egyesült Államok és az Egyesült Arab Emírségek is felkerültek a top20-as foglalási listára.

A Kiwi.hu nyárösszegző kutatásából kiderült, hogy a tavalyihoz képest emelkedett ugyan a repülőjegyek átlagára (idén 90 euró), de a környező országokhoz képest innen foglalhatunk a legolcsóbban. Magyarország most került fel először a legkeresettebb repülős úti célok top20-as listára a portálon foglalók körében.

 

A legnépszerűbb úti cél Olaszország

Ahogy tavaly, úgy idén nyáron is leginkább Olaszországba, Spanyolországba vagy Görögországba repültek a magyarok a szolgáltatón keresztül. Annyi változás történt, hogy Olaszország a tavalyi 3. helyéről az élre tört idén, pedig az áprilisi foglalási listában még Spanyolország vezetett az előzetes nyári utazások terén. Népszerűségét várhatóan ősszel is tartja a Olaszország, ide repülhetnek a legtöbben hazánkból. Az őszi hónapokban az Egyesült Királyság a 3. helyre került, így Görögország lecsúszott a top3-as listáról a 4. helyre. Meglepő változás a top20-as listában a nyári és az őszi hónapok között, hogy míg nyáron Írország a 12. helyen szerepelt, addig ősszel a 17. helyre esett vissza, holott ezt a desztinációt elsősorban nem a fürdési lehetőségei miatt látogatjuk.

A tavalyihoz képest ugyan emelkedett a repülőjegyek átlagára, de a környező országok között még mindig hazánkban foglalhatunk legolcsóbban

Fotó: 123rf.com

Málta és Ciprus is népszerűbbek az őszi hónapokban: előbbi a 20. helyről a 15-re, utóbbi pedig a 18. helyről a 13-ra lépett elő. Szembetűnő változás még, hogy az Amerikai Egyesült Államok és az Egyesült Arab Emírségek a nyári hónapokban nem szerepeltek a top20-as listán, de az ősziekben már igen.

 

Budapestről repülhetünk a legolcsóbban

A nyári hónapokban a repülőjegyek ára Európából átlagosan 175 euró volt idén (Magyarországról 125 euró), ami a 2019-es értéknél alacsonyabb (197 euró), de a tavalyihoz képest magasabb (123 euró). Európából a rövidebb távú repülőutak (1499 km-en belül) átlagosan 116 euróba kerültek, Magyarországról pedig átlagosan 93 euróért repülhettünk pl. Barcelonába vagy Londonba.A repülőutak népszerűségét támasztja alá az is, hogy közel háromszor annyian adtak le foglalást idén nyáron hazánkból, mint az utolsó Covid-mentes évben.

Az őszi átlagár mindig olcsóbb, mint a nyári. Idén ősszel az Európából leadott repülőjegy-foglalások átlagosan 135 euróba kerülnek. Ez az érték Magyarország esetében 90 euró, azaz átlagosan ennyiért foglalhatunk repülőjegyet hazánkból. Ugyan tavaly még csak 52 euró volt az átlagár, de a Kiwi.com által vizsgált országok közül még így is tőlünk a legolcsóbb ősszel repülni. Összehasonlításképp: Szlovákiából 91, Romániából 102, Lengyelországból 105, Spanyolországból 125, Csehországból pedig 139 euróért foglalhatnak átlagosan a repülni vágyók.

 

Ősszel népszerűbb Magyarország, mint nyáron

A Kiwi.com nemcsak a tőlünk induló, hanem a hozzánk érkező repülési adatokat is megnézte a saját foglalási rendszerében. Míg 2019-ben és 2021-ben még nem, addig idén nyáron már felkerült az Európából leadott top20 foglalási listára hazánk, és debütált a lista 18. helyén. A nyári hónapokhoz képest ősszel még tovább lépett a népszerűségi listán, és a következő hónapokra a 12. pozíciót foglalja el.