A repülőjegy-értékesítés terén erősít a TUI Magyarország

Forrás: turizmus.com

 2021. szeptember 20. 07:00

Szeptember elsejétől új munkatárssal bővült a TUI Magyarország csapata, miután a 2017-es Év repülőjegy-értékesítőjének megválasztott Gajárszki Henrik flight managerként csatlakozott az irodához.

A közel húsz éves gyakorlattal és széles körű szakmai kapcsolatrendszerrel rendelkező szakember feladata a repülőjegyes üzletág felfejlesztése részben az egyéni utazók, részben pedig a viszonteladói hálózathoz tartozó utazási irodák körében.

Az új munkatárs belépése apropóján Taskár Tamással, a TUI Magyarország Kft. értékesítési vezetőjével és Gajárszki Henrikkel beszélgettünk.

Gajárszki Henrik

Fotó: TUI Magyarország

Taskár Tamás elmondta, hogy a koronavírus-járvány „lerombolta a papírformát, így a járvány lecsendesedésével új felállásra volt szükség. Ezúton is szeretném megköszönni a munkatársaimnak, hogy kitartottak ebben a nehéz időszakban” – emelte ki a szakember.

Az idei év elején már látszott, hogy kezdenek beindulni az utazások. Bár a korábban megszokott nyári előfoglalások elmaradtak, de a Maldív-szigeteket kifejezetten sokan keresték a TUI széles körű szálláskínálatának köszönhetően.

„Májusban aztán elindultak a foglalások a nyári üdülőprogramokra is, különösen mivel újra kínáltunk budapesti indulással törökországi nyaralásokat. A TUI 2013-ig rendszeresen indított charterjáratokat a török riviérára, utána azonban több éves kihagyás következett. 2019-ben sikeresen újraindult a program, és egy évvel később már a kapacitások megduplázására készültünk, amikor a járvány közbeszólt. Az idén a Sun Express légitársaság antalyai járatán eredetileg heti két járatnapra foglaltunk le garanciális helyeket, majd annyira jól fogytak a helyek, hogy egy harmadik járatot is bevettünk a kínálatba. Az érdeklődés még mindig erős, így október elejéig szerdai, pénteki és vasárnapi járatnappal foglalhatók nálunk törökországi üdülések. Ősszel, sőt télen sem szűnik meg ez a lehetőség, október 9-től jövő év március végéig heti egy, szombati járatnappal foglalhatók az antalyai üdülések” – hangsúlyozta Taskár Tamás.

A szakember arra is felhívta a figyelmet, hogy a koronavírus-járvány ideje alatt a TUI Magyarország mögött álló TUI Deutschland rugalmasan kezelte a változó jogszabályok miatti lemondásokat, és minden érintett utas visszakapta a nyaralásra befizetett pénzét.

A téli szezonban azonban nemcsak a török riviérára, hanem több egzotikus üdülőhelyre is eljuthatnak az iroda utasai Bécsből induló közvetlen járatok fedélzetén. Az úti célok közé tartozik a korábban említett slágerdesztináció Maldív-szigetek mellett Mauritius és a mexikói Cancún is. Mindhárom úti célba az Austrian Airlines járatai közlekednek október végétől. Az irodánál bíznak abban, hogy jól alakul a téli szezon, mivel az egzotikus üdülések iránt már nyár végén megindult az érdeklődés.

„Az erős nyári forgalom, valamint a biztató őszi-téli kilátások alapján döntött úgy a cég, hogy új munkatárssal erősítjük meg a csapatot Gajárszki Henrik személyében” – emelte ki Taskár Tamás, és hozzátette, hogy „komoly gyakorlattal és kapcsolatrendszerrel rendelkező szakembert tudtuk leigazolni”.

„Török Balázs kollégám egyedül csinálta végig az elmúlt másfél évet az egyéni foglalások területén, pedig ez nem 'egy emberes' feladat. Henrik belépésével olyan tapasztalt repjegyes és profi utazási szakemberrel bővült a csapatunk, hogy úgy gondolom, ezentúl a repülőjegyes területen is számolni kell a piacon a TUI-val. Eddig is adtunk el repülőjegyet többek között a 30 saját ügynökszámmal rendelkező, illetve a 200 alügynökünk számára, de mostantól erre a területre még jobban ráerősítünk, és gyakorlatilag bárki kérhet le tőlünk repülőjegyet” – zárta gondolatait Taskár Tamás.

„Törekszünk arra, hogy nálunk az egyéni utasok teljes körű kiszolgálást kapjanak, legyen szó menetrend szerinti, fapados vagy akár charterjáratokról, ugyanakkor örömmel fogadjuk a partnerirodák egyéni és csoportos foglalásait is” – hangsúlyozta Gajárszki Henrik.

A szakember lapunk számára elmondta, hogy pályafutását 2003-ban a Domi Toursnál kezdte repülőjegy-értékesítőként, majd évekig a Tensinél dolgozott, ahol komoly szakmai tapasztalatra tett szert. 2012-ben került az American Service Travelhez, ahol ő építette ki a repjegyes üzletágat, konszolidátorként számos utazási irodát és céget szolgáltak ki. 2017-ben elnyerte az Év repülőjegy-értékesítője címet, és ő az irányítója a Facebookon a Repjegyesek szakmai csoportjának, oktat, szakmai cikkeket publikál, légitársaságokkal együttműködve új NDC-felületeket tesztel. Lapunk kérdésére elmondta, hogy folyamatosan igyekszik a repjegyes témában naprakésznek lenni, és szívügyének tekinti a repülőjegy-értékesítő szakma alakulását.

(X)