A Royal Caribbean Cruises is segít a Fülöp-szigeteki tájfun túlélőinek

 2013. november 12. 16:24

A Royal Caribbean Cruises Ltd. (RCL) bejelentette, hogy részt vesz a Fülöp-szigeteken végigsöprő Haiyan tájfun pusztítását követő humanitárius segítségnyújtásban.

"Mélyen együtt érzünk a vihar sújtotta emberekkel" – mondta Richard D. Fain, a Royal Caribbean Cruises Ltd. elnök-vezérigazgatója. "Több mint 12.800 alkalmazottunk hívja hazájának a Fülöp-szigeteket. Szeretnénk mindent elkövetni, hogy megsegítsük őket, családjaikat, és szomszédaikat e borzalmas tragédia után."

A Filippínók a legnagyobb számban képviselt nemzetiség a Royal Caribbean Cruises Ltd. 6 flottájának 41 hajóján szolgáló 60.000 fős személyzetben.

 

A vihar óta, a Royal Caribbean megtette a szükséges lépéseket, hogy segítse a személyzet tagjait, hogy kapcsolatba léphessenek a Fülöp-szigeteken tartózkodó családtagjaikkal. A cég vezetése hétfőn rendkívüli gyűlésre hívta a Royal Caribbean központ közelében, Miamiban parkoló Vision of the Seas 200 filippínó munkatársát, és biztosították őket, hogy további segítség érkezik. Többek között azonnal gyűjtést szerveztek a károsultak megsegítésére, s a befolyt összeget a cég megduplázza. www.worldvision.org/royalcaribbean.

A vállalat elmondta, hogy a Fülöp-szigeteki emberek megsegítésére fordított összeg kb. 1 millió USD lesz.

A hajótársaság helyi munkaerő ügynökségével, a  Philippine Transmarine Carriers, Inc.-vel közösen felméri a vihar pusztításának hatását a személyzet tagjaira és azok családjaira. A cég felállított egy sürgősségi csapatot a leginkább érintett területeken, és kialakítanak egy központi kommunikációs pontot, ahol a jelenleg valamely Royal Caribbean International, Celebrity Cruises, Pullmantur, Azamara Club Cruises, CDF Croisières de France, and TUI Cruises hajón szolgáló alkalmazottak segítséget kérhetnek, hogy elérjék családjukat.