A Ryanair a francia légi sztrájkok befejezésére szólít fel

Forrás: turizmus.com

 2017. szeptember 12. 14:04

A francia kormányhoz és az Európai Bizottsághoz fordul a Ryanair, hogy vessenek véget a francia szakszervezetek sztrájkja miatti légtérzárnak.

Az ír fuvarozó kedden 110 franciaországi járata törlésére kényszerült, és ez a szám még tovább nőhet, mivel a légi irányítók szakszervezetei további lezárásokra készülnek. A Ryanair és számos egyéb európai fuvarozó már korábban is sürgette a Bizottságot, hogy három egyszerű intézkedés bevezetésével enyhítsék a légügyi sztrájkok kedvezőtlen hatásait Európa utazóközönségére.

Szerintük ugyanis a szakszervezeteknek a munkabeszüntetés helyett inkább tárgyalásos úton kellene megoldaniuk problémáikat, de ha mégis sztrájkra kerülne sor, más európai légi irányítók vehessék át feladataikat. Emellett biztosítani kellene a munkabeszüntetések idején is a minimális feltételeket az ország légterének használatára.

A Ryanair egyúttal figyelmeztette utasait, hogy indulás előtt ellenőrizzék járatuk státuszát, és írják alá az Európai Bizottság intézkedését sürgető petíciót, melyet ITT olvashat.