A Ryanair Európa legszebb karácsonyi vásáraiba indít járatokat

Forrás: turizmus.com

 2022. november 22. 17:37

A Ryanair az adventi időszakban a legszebb karácsonyi vásárokba indít járatokat Budapestről – például Nürnbergbe és Stockholmba is eljuthatunk fapados járatokkal.

Ugyan Magyarország és a környező államok sem szűkölködnek csodás karácsonyi vásárokban, de sokan messzebbre is szívesen utaznak. Nekik ajánl a fapados légitársaság úti célokat kedvezményes áron az adventi időszakban.

 

Nürnberg és a világ egyik legrégebbi karácsonyi vására

A világ egyik legrégebbi és leghíresebb karácsonyi vására kihagyhatatlan élmény, és Nürnberg mindössze 1,5 órás repülőútra van Budapestről. Németország egyik történelmi városában bájos, kézzel készített karácsonyi díszeket, autentikus német finomságokat és forralt bort kínáló, fából készült standok várják a látogatókat. Aki várost is szeretne nézni, egy sétát is tehet az óvárosban vagy a nürnbergi várban, amelyet egész Európa legjelentősebb fennmaradt középkori erődítményének tartanak.

nurnberg_karacsony_123rf

Európa egyik legrégebbi és legismertebb karácsonyi vására Nürnbergben

Fotó: asvolas/123rf.com

A kortárs Stockholm

A Stockholm melletti Arlanda is könnyen elérhető Budapestről, így pár óra alatt a svéd fővárosban lehetünk, ahol még fehér karácsonyt is láthatunk. Ha valaki kevésbé hagyományos karácsonyi vásárra vágyik, akkor is érdemes Stockholmot választani, ahol a megszokott karácsonyi vásárokon kívül kortárs piacokat is meglátogathatunk, miközben a híres gloggot és a svéd húsgombócot is megkóstolhatjuk. A Tessinparkenben található Farmers Christmas Market, illetve a Drottningholm Palace, a Färgfabriken és a Taxinge kastély karácsonyi vására is kihagyhatatlan.