A Ryanair földrajzórát tart a briteknek

Forrás: turizmus.com

 2017. február 22. 12:44

A világ egyik legsikeresebb fapados légitársasága olyan közép-európai városokat kapcsol be az Egyesült Királyság életébe, amelyekről eddig nem sokan tudtak valamit a szigetországban élők közül – írja a Telegraph.
Ahova a Ryanair elvisz – 372 repülőgépével 192 városba – ott lehet valami érdekes, ebben egyetértenek a britek, bár alig mond nekik valamit Osztrava neve, nem tudják, merre van Brno,  és fogalmuk sincs, milyen lehet Rzeszów, Kaunas vagy Podgorica.

Legalábbis eddig ez így volt. A Telegraph olyan városokat mutat be röviden, mint az angolok számára kiejthetetlen nevű lengyel Bydgoszcz, a sosem hallott újvidéki Eszék, a történelmi múlttal rendelkező Temesvár vagy a szépséges tengerparti város, Rijeka. Arról a brit online lap persze nem tesz említést, hogy e városok közül némelyik milyen fontos szerepet játszott a magyar történelemben, hiszen bizonyára a cikkírónak is érdektelen.

A csehországi Ostrava főtere

Fotó: inyourpocket.com

Kevés brit tudja azt is, hogy Dublin mellett létezik egy Lublin nevű város is, igaz, Lengyelországban.

A felsorolt 15 „ismeretlen” város tágítja a Ryanair utasainak földrajzi és történelmi ismereteit, újabb desztinációkat kapcsol be az európai turisztikai vérkeringésbe, de az is igaz, hogy az Egyesült Királyságban vagy Írországban élő külföldiek számára megkönnyíti a hazalátogatást.