A Ryanair folytatja fejlesztési programját

Forrás: turizmus.com

 2017. április 06. 17:01

A Ryanair bejelentette 2017/2018-as ügyfélszolgálati fejlesztési tervét, mely az “Always Getting Better” (AGB) program negyedik évét jelenti új szolgáltatásokkal, digitális és fedélzeti fejlesztésekkel.

A most várható újdonságok között a legfontosabb az átszállási lehetőség a saját hálózaton belül, illetve a partner légitársaságok járataira. Új bázisokat nyitnak Frankfurtban és Nápolyban, és még jobb menetrendet kínálnak. A személyre szabható "My Ryanair” második fázisában tovább fejlesztik a profilt, az ajánlatokat és a kedvezményeket, és a „plus” tarifák is négyféle verzióban érhetőek majd el. A Ryanair Holidays minden piacon elérhető lesz 3, 4, és 5 csillagos szállodák széles választékával és a Ryanair Rooms is több partnert és kínálatot jelent majd. Új keresési funkciójával pedig az „utazás Amazonja” kíván lenni.

Az applikációban megjelenik „Into the Blue” néven az öt nyelven elérhető utazási tartalom, és az Express Foglalásnak köszönhetően három klikkeléssel lefoglalható a repülőjegy. És az utasfelvétel is automatizálttá válik.

 

 

Kenny Jacobs, a Ryanair marketingigazgatója szerint „az Always Getting Better program sikere az elmúlt három évben magasabb kihasználtságban és rekord utasszámokban nyilvánult meg, ezáltal forgalmunk több mint 50%-al nőtt. 120 millió utassal a Ryanair Európa legnagyobb légitársaságává vált és a Ryanair.com a világ leglátogatottabb légitársasági weboldala lett.

A Ryanair hálózata folyamatosan növekszik, és az utasoknak most először lehetőségük nyílik majd Ryanair csatlakozó járatokra jegyet foglalni a Ryanair.com-on, valamint ráhordó szolgáltatást indítunk más légitársaságokkal az idei év folyamán. Folyamatosan újítunk, de ami nem változik, azok az alacsony viteldíjaink, és európai utasaink továbbra is a legjobb és legnagyobb desztinációs kínálatból választhatnak, pontos járatokkal és fantasztikus fedélzeti élménnyel, miközben növekszik a flottánk, a forgalmunk és a járataink száma.”