A Ryanair szállította a legtöbb nemzetközi utast tavaly

Forrás: turizmus.com

 2015. június 24. 16:59

A diszkont-légitársaság toronymagasan vezeti a IATA 2014-es toplistáját a nemzetközi utasszám alapján. Dobogós lett még az easyJet és a Lufthansa.

A IATA legfrissebb statisztikái (World Airline Transport Statistics) szerint továbbra is a Ryanair a világ legnépszerűbb légitársasága a nemzetközi piacon. Az ír központú légitársaság 2014-ben 86,3 millió nemzetközi utast szállított, magasan megelőzve a második helyen végzett easyJetet (56,3 millió utas) és a harmadik helyre rangsorolt Lufthansát (48,2 millió utas).

Az idén több mint 100 millió utasra számító légitársaság akcióval ünnepli az eredményt: az európai úthálózaton több mint százezer ülést értékesít kedvezményes, 19,99 eurótól kezdődő áron júliusra és augusztusra. Az akciós jegyek a légitársaság honlapján július 25-én éjfélig foglalhatók.

Az új útvonalak, a megnövelt kapacitás, a Business Plus és a Family Extra szolgáltatás mellett további újdonságok bevezetését, a honlap, az applikáció, a kabindizájn, a személyzeti egyenruha, a fedélzeti menük megújítását tervezik 2015-ben, a tarifák csökkentése és új digitális funkciók bevezetése mellett.

A nemzetközi utasszám alapján a top 10-be került még az Emirates, a British Airways, az Air France, a Turkish Airlines, a KLM, a United Airlines és a Delta Air Lines.