A Ryanair decemberben újranyitja bázisát a koppenhágai repülőtéren

Forrás: turizmus.com

 2023. augusztus 24. 10:52

A Ryanair azt tervezi, hogy 2023 decemberében újra megnyitja bázisát a koppenhágai repülőtéren a rövid 2015-ös időszak után.

A fapados légitársaság 200 millió dollárt fektet be az új bázisba, amely két Boeing 737-es repülőgépet és akár 100 közvetlen munkahelyet biztosít pilóták, légiutas-kísérők és mérnökök számára. Az új központ kiegészíti a már meglévő dániai bázisát Billundban – írja a Business Traveller.

A Ryanair a téli szezonban 24 útvonalat kínál majd Koppenhágából, köztük új járatokat Düsseldorfba, Faróba, Párizsba és Varsóba. A légitársaság emellett növeli a járatok számát Gdansk és Krakkó városokba is.A légitársaság várakozásai szerint az új bázisnak köszönhetően az éves forgalom 2,3 millió utasról közel hárommillióra nő.

2015 után újranyitja a Ryanair koppenhágai bázisát

Fotó: 123rf.com

 

A légitársaság szerint az új bázis lehetővé teszi, hogy "alacsony viteldíjakat és választékot kínáljon a kora reggeli indulások és a késő esti érkezések tekintetében Koppenhágában".

A Ryanair emellett felszólította a dán hatóságokat hogy csökkentsék a  magas repülőtéri díjakat, amelyek szerintük továbbra is akadályozzák a  koppenhágai reptér Covid utáni fellendülését.

A fapados légitársaság szerint a repülőtérnek "követnie kellene számos más uniós repülőtér példáját, amelyek a Covid óta csökkentették a repülőtéri díjakat a forgalomnövekedés visszaszerzése érdekében".