A sárvári vasútállomás is megszépült

Forrás: turizmus.com

 2020. január 15. 14:07

Lezárult a sárvári vasútállomás felújításának jelentős része az „50 megújuló állomás" program keretében. Megújult az állomás teljes homlokzata és a fedett peron.

Naponta átlagosan több mint 1200-an fordulnak meg a sárvári vasútállomáson, ahol immár a megszépült homlokzatú vasútállomás fogadja a lakosokat és a turistákat.

Letisztultabb, korszerűbb lett a peron is, a tetőszerkezetet és a térburkolatot egyaránt cserélték, az utazóközönség kényelmét szolgáló új padokat, szemeteseket helyeztek ki.

Megszépült a sárvári állomás homlokzata

Fotó: MÁV

Az állomásépület közvetlen szomszédságában lévő vízház bontása is befejeződött, a hozzá csatlakozó épülettel együtt, így több mint 1600 négyzetméternyi terület szabadul fel további fejlesztéseknek teret adva.A mintegy 200 millió forintból megvalósuló beruházásból már csak kisebb befejező munkálatok vannak hátra – tájékoztatott a MÁV.

A peronon új padokat helyeztek ki

Fotó: MÁV

A decemberi menetrendváltás óta Bakony InterCity elnevezéssel kétóránként 7 pár vonat közlekedik Budapest – Székesfehérvár – Szombathely között, amelyek Sárvár állomáson is megállnak. A szerelvény kétféle vonatrészt  (gyorsvonati és InterCity rész) továbbít, melyek komfort- és árszintje is eltérő.

2020-ban tovább folytatódik az „50 megújuló állomás" program, ami idén elsősorban a főváros elővárosi vonalaira koncentrálódik (győri, esztergomi, ceglédi, újszászi, hatvani, szobi, veresegyházi, és a székesfehérvári vonalakra). A projekt keretében – hasonlóan az előző évhez – az utasforgalmi területek megújítása, P+R, B+R parkolók létesítése a cél.