A Seychelle-szigetek is megnyílik március 25-től a turisták előtt

Forrás: turizmus.com

 2021. március 05. 16:09

A Seychelle-szigetek bejelentette, hogy oltási státuszuktól függetlenül a világ minden tájáról várja a látogatókat március 25-től. Kivéve a dél-afrikaiakat, akik az országból induló koronavírus-mutáció miatt a szabályok további felülvizsgálatáig nem léphetnek be a szigetállamba.

A nyitást Sylvestre Radegonde külgazdasági és idegenforgalmi miniszter jelentette be. Hozzátette, hogy a beutazóknak mindössze az indulás előtt legfeljebb 72 órával elvégzett negatív PCR-tesztet kell bemutatniuk, hogy beléphessenek az országba, írja a TTG Media. A negatív teszten kívül a Seychelle-szigetekre történő belépéskor más korlátozás nem vár a turistákra, karanténkötelezettség nélkül, szabadon mozoghatnak az országban nyaralásuk alatt.

A látogatóknak azonban továbbra is be kell tartaniuk a járvány miatt bevezetett egyéb népegészségügyi intézkedéseket, amelyek magukban foglalják az arcmaszk viselését, a távolságtartást, és a rendszeres kézmosást.

Az új intézkedések szerint a szigetekre látogatók használhatják a szállodák területén található közös területeket, beleértve a bárokat, az úszómedencéket, a fürdőket és a gyerekklubot is.

seychelles_123rf

A Seychelle-szigetek csak egy 72 óránál nem régebbi, negatív PCR-tesztet kér érkezéskor a turistáktól

Fotó: 123rf.com

Radegonde miniszter elmondta, hogy azért döntöttek a belépési korlátozások felülvizsgálatáról és enyhítéséről, mert az ország széleskörű oltási kampánya, amelyet az év elején kezdtek, rendkívül sikeresnek bizonyult:

“A kormány mindent megtett a lakosság védelme érdekében. Most  pedig elérkeztünk arra a pontra, ahol a határaink megnyitása a következő lépés a gazdasági fellendülés elősegítéséhez. A bejelentett intézkedések tükrözik a turisztikai partnereink ajánlásait is, és az egészségügyi hatóságainkkal folytatott részletes konzultáció, illetve jóváhagyás alapján történtek."

Az Afrika keleti partjainál, az Indiai-óceánon fekvő kis szigetország, amelynek gazdasága elsősorban az turizmusra épül, az afrikai országok közül elsőként indított átfogó és hatékony COVID-19 immunizációs kampányt 2021 januárjában. A desztináció folyamatosan felülvizsgálja az új belépési intézkedéseket annak érdekében, hogy a látogatók és a helyi lakosság egészsége és biztonsága ne sérüljön.