A stabil járványhelyzetben folytatódik a kínai légiközlekedés helyreállása

Forrás: turizmus.com

 2021. április 17. 08:37

A kínai polgári légiforgalmi szektor az év eddigi részében erős talpraállásról számolt be, és a stabilizálódott járványhelyzetnek köszönhetően a várakozások szerint fenntartja lendületét.

Az idei tavaszi kínai holdújévet követően megnőtt az emberek utazási kedve, ami az utasforgalom ugrásszerű helyreállását eredményezte. Márciusban 12 300 járat volt a napi átlag, ami az egy évvel korábbi adat 2,3-szorosa – írja a Silkroadhungary.hu a Shanghai Securities News-ra hivatkozva.

A belföldi légiközlekedés március eleje óta már a 2019-es évhez képest is 7,6%-os növekedést mutat – mondta Zheng Hongfeng, a VariFlight vezérigazgatója, hozzátéve, hogy az utazási korlátozások további enyhítésével a belföldi járatok átlagos napi kihasználtsága több mint 70%-ra nőtt.

Az idei tavaszi kínai holdújévet követően megnőtt az emberek utazási kedve

Fotó: 123rf.com

A kínai légitársaságok több szezonális járattal is bővítették nyári-őszi menetrendjüket. A Kínai Polgári Repülési Hatóság adatai szerint március 28. és október 30. között várhatóan heti 90 460 belföldi repülőjárat indul majd, ez az előző év azonos időszakához képest 10,6%-kal több.