A szomszédos országokba utaztak a legtöbben busszal a nyáron

Forrás: turizmus.com

 2021. szeptember 30. 11:19

A FlixBus nemzetközi távolsági buszszolgáltató adatai alapján az idei turisztikai főszezonban Ausztria, Horvátország és Szlovákia volt a három legnépszerűbb úti a zöld távolsági busszal utazók körében.

A FlixBus a turisztikai főszezon elején indította újra Magyarországot érintő járatait. A kezdeti menetrend gyorsan bővült, így nyár közepén már több mint tíz országba utazhattak a magyarok átszállás nélkül távolsági busszal. A legnépszerűbb célországok Ausztria, Horvátország és Szlovákia voltak, a városok közül Bécsbe érkezett a legtöbb Magyarországról induló utas - adta hírül közleményében a vállalat.

Idén hét magyar városból indulnak járatok. Budapest után Győrből keltek útra a legtöbben FlixBus-szal a nyári hónapokban, emellett Szegedről, Siófokról, Pécsről és Harkányból is elérhetők voltak nemzetközi összeköttetések. Júliusban újonnan került a hálózatba Nyíregyháza, ahonnan több ukrán városba, például Ungvárra, Munkácsra vagy Lvivbe utazhatnak a FlixBus ügyfelei.

A mobiltási cég a nyár elmúltával is folytatja a járatok üzemeltetését Európa-szerte, Magyarországról többek közt Németországba, Csehországba, Lengyelországba, Olaszországba, Szlovéniába vagy Franciországba is kínál utazási lehetőséget.

A Flixbus ősszel is üzemelteti járatait Magyarországról Európa számos országába

Fotó: ©tupungato/123RF.COM

Budapestről a járatsűrűség ősszel is Bécs irányába lesz a legnagyobb, a forgalmasabb napokon akár napi tíz indulási lehetőség közül választhatnak az utasok.

 

Higiéniai intézkedések a biztonságos utazásért

A FlixBus járatain továbbra is szakértőkkel és a hatóságokkal együttműködésben kialakított higiéniai és biztonsági intézkedések vannak érvényben. A távolsági buszokat rendszeresen fertőtlenítik. A jegyellenőrzés érintésmentes. A FlixBus az utasokat arra kéri, hogy a szájat és orrot takaró maszkjaikat a felszállástól kezdve az utazás teljes időtartamán keresztül egészen a leszállásig viseljék.

Erről az ügyfelek online jegyvásárláskor, a vásárlás visszaigazolásával együtt kapnak információt. A szabályokat a buszvezetők ismertetik felszálláskor, az előírások a vállalat weboldalán is megtalálhatók.

A vállalat az utasoknak azt javasolja, hogy indulás előtt mindig ellenőrizzék az útvonal részét képző országok beutazási feltételeit, mivel csak akkor tudják megkezdeni az utazást, ha ezeknek teljes mértékben megfelelnek. Amennyiben az utazást valamilyen oknál fogva módosítani kell, a FlixBus ügyfelei ezt az indulás előtti tizenötödik percig megtehetik.