A Tarom hat utasát Amszterdamban felejtette

Szerző: Irházi János

Forrás: turizmus.com

 2017. december 04. 17:52

Komoly országos sajtóvisszhangot keltett Romániában a hír, mely szerint egy gépmeghibásodás okozta dominóeffektus eredményeként a Tarom állami légitársaság hat utasát a holland városban felejtette.

Korábban történt

A bajok szombaton, november 2-án kezdődtek, amikor a Tarom Amszterdam–Bukarest járatának repülője műszaki problémák miatt nem szállhatott fel.  A már gépen tartózkodó 120 utast a gép parancsnoka visszaküldte a terminálba, ám a Tarom semmiféle információt nem adott számukra arra vonatkozóan, milyen járattal, mikor juthatnak el a román fővárosba, biztosítanak-e szállást, vagy visszafizetik-e a repülőjegy árát.

Teljes volt a káosz, Románia hollandiai nagykövetségének két képviselője éjfél tájékán érkezett az utasokhoz, majd jött a brüsszeli Tarom-irodától valaki, s ők biztosították a várakozókat, hogy a vasárnap reggeli Bukarest–Amszterdam járat visszaforduló gépére ülhetnek fel. Közben többen, családosok, kisgyerekekkel saját költségre kerestek és találtak szállást a reptér közelében.

Várakozó román utasok Amszterdamban

Fotó: digi24.ro

A gép vasárnap reggel 7-kor le is szállt Schipholon, s a tervek szerint 10-kor indult volna vissza. Azonban a felszállás időpontját többször is módosították, s még a Tarom képviselője sem tudott végleges felszállási időpontot mondani, hiába telefonált a szállodában éjszakázó hat utas már reggel 7 órakor, hogy megtudják.

A kint rekedteket várhatóan egy következő járattal hozhatják haza Romániába, pechükön az sem segít, hogy a Tarom időközben kirúgta amszterdami irodájának vezetőjét.

A légitársaság egyébként teljes irányítási káoszba süllyedt: a november 20-án kinevezett új vezérigazgató, Werner Wolff három hónap alatt már a negyedik főnök a légitársaság első székében. A Tarom a tervezett 41,2 millió lej (1 lej= kb. 68 Ft) helyett várhatóan 206,79 millió lejes veszteséggel zárja 2017-et.