A tavalyinál kisebb, 2,5 milliárd eurós veszteséggel zárta üzleti évét a TUI Group

Forrás: turizmus.com

 2021. december 09. 18:50

Nyilvánosságra hozta szeptemberben lezárult üzleti évének adatait a hannoveri székhelyű TUI Group.

4,7 milliárd eurós forgalom mellett közel 2,5 milliárd eurós mínusszal zárta 2020/21-es üzleti évét a TUI Group. Ez végeredményben javulásnak számít az egy évvel korábbi, 3,1 milliárd eurós veszteség után – írja a Reise vor9 a hannoveri székhelyű cégcsoport szeptemberben lezárult üzleti évének adatait tartalmazó jelentés alapján.

Fritz Joussen, a TUI Group vezérigazgatója bizakodó, mivel a konszern EBIT mutatója az üzleti év utolsó negyedében, júliustól szeptemberig a hotels & resorts szegmensben, valamint az utazásszervezési és repülőjegy területen a központi és a nyugati régióban a járvány kezdete óta most először volt pozitív.

A cégcsoport nettó eladósodottsága közel ötmilliárd euró volt az utolsó negyedév végén, 1,4 milliárd euróval kisebb, mint egy negyedévvel korábban, ami a RIU hotelingatlanok eladásának is köszönhető.

A cégcsoport nagyon bízik a jövő évi kiemelkedő forgalomban

Fotó: 123rf.com

A foglalások száma egészen néhány héttel ezelőttig nagyon jól alakult a TUI-nál. A téli foglalások jelenleg a 2018/19-es szezoni 62 százalékán, a beállított kapacitás 93 százalékán állnak a cégcsoportnál. Ha a járványhelyzet nem javul, szűkítik a téli kapacitást. Általában véve arra számítanak, hogy folytatódik a rövid határidejű foglalások jelenlegi trendje.

2022 áprilisára, a húsvét körüli időszakra már a 2018/19-es szint 90 százalékán állnak a foglalások, főleg a brit piacról. A jövő nyárra pedig nem kevesebb, mint 2,2 millió foglalással rendelkeznek. Várakozásaik szerint a vendégek száma a 2022-es nyári szezonban már a 2019-es szinthez hasonló lesz.

Joussen szerint jól halad a cégcsoport átalakítása és a hatékonysági program is, a 2023-ra előirányzott, 400 millió eurós éves költségmegtakarítás 60 százalékát már 2021-ben realizálták.