A téli szünetben is ingyen utazhatnak a diákok a Kajla útlevéllel

Forrás: turizmus.com

 2021. december 20. 11:45

A téli szünetben, december 22. és január 2. között minden alsó tagozatos diák, aki a menetjegy vásárlásakor bemutatja a sárga Kajla útlevelét és személyazonosításra alkalmas igazolványát, a díjmentes Kajla-jeggyel korlátlanul utazhat a MÁV-START, a Volánbusz és a GYSEV belföldi helyközi járatain.

A 2019 nyarán elindított „Hol vagy, Kajla?” program továbbra is nagy népszerűségnek örvend a kisiskolás családok körében. Idén először már nemcsak a nyári és őszi iskolai szünetben, hanem a karácsonyi időszakban is térítésmentes utazást biztosít a sárga Kajla útlevél.

A MÁV-START, a Volánbusz és a GYSEV december 22. és január 2. között is várja a gyermekeket és kísérőiket járataikon, amelyekkel az országban bármely kiránduláshoz ideális célpontot elérhetnek.A program keretében országszerte 500 helyszínen lehet az útlevélbe pecsétet gyűjteni vagy arra kedvezményt kapni. A közlekedési társaságok ezzel támogatják a közös családi kirándulások szervezését a téli szünetben is.

Idén először már a karácsonyi időszakban is térítésmentes utazást biztosít a sárga Kajla útlevél

Fotó: MÁV

Idén nyáron több mint 70 ezren éltek a Kajla útlevéllel igénybe vehető díjmentes utazási lehetőséggel a MÁV-START és a Volánbusz járatain. Az ország szinte minden régiója népszerű volt, a diákok szívesen látogatták az ország nagyvárosait, valamint népszerű úti célok között volt Szentendre, Esztergom, a Dunakanyar, a Balaton, a Tisza-tó és a Velencei-tó környéke.

Az őszi szünetben is több mint 13 500 Kajla-jegyet váltottak a MÁV-Volán-csoport járataira. Ebben az időszakban a legnépszerűbb buszos úti cél Siófok, Pécs, Eger, Szentendre és Esztergom volt, vonattal pedig a váci, a szegedi, a miskolci és a győri vonalon utaztak a legtöbben.

A Balaton körüli utazások megkönnyítése érdekében az őszi szünetben is elérhető volt a Kajla programban részt vevő gyermek részére a díjmentes Kajla Balaton 24 napijegy, ebből több mint 11 ezret váltottak meg október végén.

A Kajla-kampánnyal kapcsolatos további információk a kajla.hu oldalon érhetők el.