A téli üdülés továbbra is népszerű a magyarok körében

Forrás: turizmus.com

 2016. május 30. 15:12

Ausztria pozitív eredménnyel zárta a téli szezont. A novembertől áprilisig terjedő időszakban összesen 18,4 millió vendég 68,5 millió vendégéjszakát töltött el Ausztriában, ezzel újabb rekordot felállítva. Ez a vendégérkezések tekintetében 5%-os, a vendégéjszakák számánál 4%-os növekedést jelent.

Magyarországról 283°400 (+3,3%) vendéget, és 1°046°200 (5,5%) vendégéjszakát regisztráltak, ezzel a küldő piacok tekintetében Magyarország a tizedik helyen áll.

Az időjárás ugyan megnehezítette a szezon kezdetét, azonban a hóágyúk segítségével kiváló pályaviszonyok várták a síelőket. A színes programkínálat, számos szabadidős lehetőség és a korai húsvét hatására márciusban 39%-kal több magyar látogatott el Ausztriába. A tartományok mindegyike pozitív eredménnyel zárta a szezont, a legnagyobb növekedést Tirol könyvelhette el.

„Örömteli, hogy a pozitív tendencia a Magyarországról érkező vendégek tekintetében az elmúlt téli szezonban is folytatódott, és hasonló eredményeket várunk az idei nyártól is" - tájékoztatott Emanuel Lehner-Telič, az Österreich Werbung közép-kelet-európai régiójának vezetője.