A texasi Austinba indít járatot a KLM

Forrás: turizmus.com

 2019. szeptember 25. 17:06

A KLM 2020 májusától heti háromszor közvetlen járatokat indít a texasi Austinból Amszterdamba. Mindegyik Airbus A330-300-as járaton 292 ülőhely lesz.

Austin a 19. észak-atlanti célállomásként csatlakozik a KLM hálózatához; a járatokkal egyrészt bővül az Air France–KLM transzatlanti hálózata, másrészt kiegészül a Delta Air Lines-szal közös együttműködési portfóliója.

Annak érdekében, hogy ezek a járatok elindulhassanak, változások lesznek a KLM hosszú távú járataiban, hogy felszabadítsák a résidőket a Schiphol repülőtéren – tájékoztatott a légitársaság.

„Az Air France-szal és a Delta Air Lines-szal közös vállalkozásunknak köszönhetően erőteljes transzatlanti hálózatot építettünk ki, amelyet folyamatosan optimalizálunk. Ennek részeként nyáron Bostonban és Las Vegasban is bevezettük szolgáltatásainkat, most pedig Austin csatlakozott az észak-amerikai célállomásaink sorához" – mondta Pieter Elbers, a KLM elnök-vezérigazgatója.

Az Austin és a Schiphol repülőtér közötti KLM-járatok 2020. május 4-től hétfőnként, csütörtökönként és szombatonként indulnak. Ezeken az Airbus A330-300-as járatokon 30 World Business Class hely, 40 Economy Comfort hely és 222 Economy Class hely lesz.

A KL0667-es járat 12:40-kor indul a Schipholról, és helyi idő szerint 16:10-kor érkezik meg az Austin-Bergstrom Nemzetközi Repülőtérre.

A KL0668-as járat helyi idő szerint 18:00-kor indul Austinból, és másnap 10:25-kor érkezik meg a Schipholra.

Austin a Colorado folyó mentén fekszik

Fotó: Unsplash

Texas fővárosa

Austin Texas állam fővárosa, amelyet Waterloo néven alapítottak 1835-ben a Colorado folyó mentén. Austint a világ „élőzene-fővárosaként" tartják számon, illetve a modern technológia központjának is nevezik az ott található hatalmas számú technológiai központnak köszönhetően.

A város központjában pezsgő kulturális élet zajlik: számos zenei eseményt szerveznek, virágzik a művészet, egyik állomása a Forma 1-versenyeknek, és Austin ad otthont az SXSW fesztiválnak is. Mindemellett több egyetem található a városban, beleértve a Texasi Egyetem fő kampuszát is.

Kapcsolódó cikkek