A Thomas Cook befejezi a delfinshow-k értékesítését

Forrás: turizmus.com

 2023. július 03. 17:42

A Thomas Cook megszünteti minden olyan turistaattrakció értékesítését, amelyben fogságban tartott cetfélék, például delfinek vagy bálnák szerepelnek. A világ legrégebbi utazási irodája ezzel a lépéssel erősíti meg állatvédelmi politikáját.

A Thomas Cook már a 2019-es csődje előtt leállította azoknak az állatbemutatóknak az értékesítését, amelyekben fogva tartott orkák láthatók. A 2020-ban OTA-ként újraindult márka ezt most kiterjeszti azokra a létesítményekre is, ahol más cetféléket, delfineket és bálnákat tartanak fogságban – írja a TTG.

Az utazási iroda utasainak visszajelzéseiből kiderült, hogy bár szívesen élvezik az állatokkal kapcsolatos programokat a nyaralás során, azonban különösen a fogságban tartott delfinek miatt aggályaik vannak

A lépés egybeesik a jegyek és kirándulási ajánlatok értékesítésének újraindításával, a cég ezentúl inkább a bálnák és delfinek vadon megfigyelését népszerűsíti, lehetővé téve az utazók számára, hogy ezeket az állatokat saját élőhelyükön figyeljék meg.

A delfinshow-k helyett a Thomas Cook inkább az állatok természetes élőhelyükön történő megfigyelését ajánlja

Fotó: 123rf.com

 

"Tudjuk, hogy ügyfeleink számára egy állatkert vagy aquapark felkeresése fontos része a nyaralásnak, és mi csak akkor szeretnénk ilyen élményeket kínálni, ha biztosak vagyunk benne, hogy azok a legmagasabb állatjóléti normáknak megfelelnek, és nem az állatok szenvedésére épülnek" – mondta Alan French, a Thomas Cook vezérigazgatója.

French hozzátette, hogy bár a foglalások a járvány után erősen megélénkültek, a márka a "környezetet vagy az állatokat károsító tevékenységek iránti kereslet csökkenését" is tapasztalta.