A Thomas Cook együttműködik az Expediával

Forrás: turizmus.com

 2017. szeptember 14. 19:22

A Thomas Cook bejelentette, hogy stratégiai együttműködésre lép az Expediával.
A megállapodás értelmében az Expedia a Thomas Cook kiemelt szállodaszolgáltatója lesz a városlátogatások és belföldi utazások esetében és foglalási felületét a Thomas Cook értékesítési csatornáinak rendelkezésére bocsátja egész Európában a városlátogatások és szállások értékesítéséhez.

Ez a több évre kötött megállapodás a Thomas Cook ügyfelei számára a jelenleg rendelkezésre álló termékeken túl több mint 60 000 szállodát kínál  világszerte, melyek mindegyike megfelel a Thomas Cook minőségi és értékesítési normáinak, valamint az egészségügyi és biztonsági elvárásainak. Az együttműködés lehetővé teszi a Thomas Cook számára, hogy a városlátogatások és szállásfoglalási üzletág költségeit jelentősen csökkentse, a foglalást egyszerűsítse.

Az Expedia piacvezető technológiájával segíti majd a szállásfoglalásokat, akár önmagukban, akár dinamikus csomag részeként  a Thomas Cook elsődleges weboldalain, ügyfélszolgálatain, irodáiban és a partnerirodáin keresztül. Emellett a Thomas Cook tengerparti csomagajánlatait világszerte kínálja az Expedia oldalain, szélesítve ezzel az értékesítési csatornáit.

A Thomas Cook vezérigazgatója, Peter Fankhauser elmondta: “Az Expedia szállodai portfóliójának és  legjobb online technológiának együttese átalakítja a Thomas Cook városlátogatásait és szállodai ajánlatait, miközben támogatja az üzletmenetet abban, hogy egy fontos lépést tegyen a növekedési stratégiájában. Egy olyan globális eléréssel és szakértelemmel rendelkező vállalattal, mint az Expediával való összefogás  a Thomas Cook számára lehetővé teszi, hogy tovább egyszerűsítse rendszereit és folyamatait. Ugyanakkor fel is szabadít bennünket, hogy azokra a tengerparti saját márkás és kiválasztott partner szállodákra összpontosíthassunk, amelyeknél megkülönböztetett szolgáltatásokat biztosíthatunk utasaink számára.”

Az Expedia márka elnöke, Aman Bhutani úgy nyilatkozott: “Mindig is nagyon tiszteltük a Thomas Cook márkát és úgy véljük, hogy összefogásunk erősíti azt a törekvésünket, hogy minél több embernek segíthessünk utazni és világot látni, miközben versenypiaci pozíciónkat is erősítjük az európai piacon. Az Expedia globális partneri megoldásokkal kapcsolatos üzleti tevékenysége életre keltheti azt a képességét, hogy kihasználhassuk technológiáink és műveleteink erejét, a saját márkáinkat egyedi  foglalási motorokkal, ügynöki eszközökkel, webszolgáltatásokkal és egyéb műveletekkel támogassuk minden utazási termék esetében, beleértve a szállást, repülőt, csomagot és autókölcsönzést. “

Ez az új Expedia-megállapodás jelentős előrelépést jelent a Thomas Cook cégcsoportszintű átalakítási programjában, mely a a 2016. augusztusában bejelentett hotelbeszerzési megállapodást követte a  Webjet Limiteddel, amely kiterjedt a Thomas Cook kiegészítő tengerparti szállodakínálatának nagy részére.

A komplex szállodai üzletág átszervezésének második szakaszában a Thomas Cook képes lesz arra, hogy kiemelten a tengerparti üdülési kínálatának megerősítésére összpontosíton, ezzel egyidejűleg pedig szélesebb választékot és még jobb  foglalási élményt biztosíthasson ügyfeleinek. Az Expediával kötött megállapodás segít a Thomas Cook üzletágának egyszerűsítésében, egyfajta katalizátorként szolgálva a műveletek és az operáció jelentős egyszerűsítését és korszerűsítését mind a 16 ország piacán.