A TikTok elképesztő mértékben befolyásolja az utazási döntéseket

Forrás: turizmus.com

 2023. július 19. 17:25

Az utazás rendkívül népszerű téma a TikTok-on. A rövid videókkal teljesen egyedi módon vonzza be a felhasználók figyelmét: különösen igaz az utazással kapcsolatos tartalmakra, amit a témához tartozó hashtagek statisztikái is alátámasztanak.

A legnépszerűbb hashtagek közül az #Travel 185 milliárd megtekintéssel büszkélkedhet, de ennek magyar megfelelője, a #Utazás is 420 milliónál jár. Ezekkel a számokkal a TikTok nemcsak az új úti célok felfedezésének platformjává vált, hanem a nyaralások tervezésének és szervezésének eszközévé is.

A TikTok jelentősen növeli a különböző úti célok, helyi vállalkozások és turisztikai márkák láthatóságát is. A felhasználók mintegy 77%-a állítja, hogy a TikTok szerepet játszott új úti célok felfedezésében, amit a több mint 9,9 milliárd megtekintést elért #TravelTok hashtag is bizonyít.A felhasználók közel 50%-a foglalt már le nyaralást, miután a TikTokon látott tartalom inspirálta, ennek 74%-a pedig nem volt tervezett. A felhasználók nemcsak a következő úti céljukat találják meg, hanem a kötelezően meglátogatandó éttermeket, helyi élményeket, az általuk preferált turisztikai látnivalókat, valamint tippeket kiadásaik optimalizálására – olvasható a TravelDailyNews oldalán.

A TikTok felhasználóinak utazási döntéseit sokszor befolyásolják a videók

Fotó: 123rf.com

 

A platformon sok felhasználó olyan helyeket mutat be, amelyekről keveset hallhatunk, vagy éppen alulértékeltek, így ezek az úti célok szélesebb közönséghez eljuthatnak új perspektívát mutatva nekik. Ehhez kapcsolódó hashtagek több milliós megtekintéssel például a #HiddenGem ("rejtett kincs") vagy a #UnderratedCities ("alulértékelt városok").  Nincs ez máshogy a magyarországi úti célokkal sem, rengeteg olyan videó látható a közösség platformon, mely az ország eldugott, kevésbé ismert látnivalóit tárja a nézők elé.A TikTokon minden utazótípus megtalálhatja az érdeklődési körének megfelelő tartalmat. Az olyan hashtagek, mint a #FamilyTravel (907 millió megtekintéssel) a családi nyaralásokhoz kínálnak tippeket, ezzel szemben a #SoloTravel (4,4 milliárd megtekintés) az egyedül utazók számára ideális úti célokat emeli ki, a #AdventureTravel pedig izgalmakban bővelkedő úti célokra vezeti el a felhasználókat. Különösen népszerű a #LuxuryTravel hashtag, amely 2,2 milliárd megtekintéssel rendelkezik, és a felhasználóknak betekintést nyújt az exkluzív utazási élményekbe.