A Boeing legújabb repülőgépe a Travel Service flottájában

Forrás: turizmus.com

 2018. február 01. 18:18

Magyarországról is elérhetővé válnak olyan távoli desztinációk, mint a Zöld-foki-szigetek, Kenya, vagy Zanzibár.

A világ egyik legnagyobb és egyben Közép-Európa vezető charter légitársasága átvette első, 737-8 Max típusú repülőgépét, amiből további 38-ra van megrendelése a Boeingtól.

Ez a típus a Boeing legújabb repülőgépe a 787 Dreamliner üzembe állítása óta, és rengeteg fejlesztést átemeltek a Dreamliner típusról a már jól bevált 737-es legújabb generációjának tervezésekor.

A legfontosabb eredmények, amit a világ legnagyobb darabszámban értékesített típusának új változatáról tudni érdemes: a 737-800-hoz képest a 737-8 Max útvonaltól függően 11-20%-os üzemanyag megtakarítást és ugyanennyivel kevesebb szén-dioxidot, valamint 50%-kal kevesebb nitrogén-dioxidot bocsájt ki, de még a közvetlen versenytársak gépeihez képest is – ülések számától függően – 2-5%-kal alacsonyabb fogyasztást érhetünk el.

A régió piacvezetője

Fotó: turizmus.com

Az új típus átlagos zajterhelése is több decibellel csökkent, ami különösen a reptérhez közel élőknek kedvez, valamint frissítették a műszerfalat is, aminek a pilóták örülhetnek: négy nagy LCD kijelző váltja fel a kisebb monitorokat, és a Boeing nagyobb típusaival (787, 777) megegyező kialakítást kapott a pilótafülke, megkönnyítve a típusok közötti átképzést.

Az alacsonyabb fogyasztás mellett a hatótávolság is megnőtt, így olyan közkedvelt úti célok válnak elérhetővé Magyarországról a következő években, mint pl. a Zöld-Foki-szigetek, Kenya, vagy Zanzibár, ahol a turisták egész évben élvezhetik az óceánt és a napsütést.

Még 2018-ban további 5 repülőgép átvételére számít a légitársaság, majd a teljes flotta megújul 2022-ig, és a világ egyik legfiatalabb flottájával rendelkező charter légitársasággá válik a Travel Service.

Ahogy a teljes iparág nagyon sikeres éven van túl, a Travel Service is eddigi legjobb évét zárta 2017-ben, mind az árbevétel, mind az utasszám tekintetében. A főszezonban Budapestről két repülőgéppel szolgálták ki az utazási irodák igényét, a hét minden napján teljes kihasználtság mellett, sokszor még éjjel sem pihentek a kollégák és a gépek.

Az utazási irodák a Travel Service-zel az alábbi nyaraló helyekre indítottak járatokat Budapestről: Antalya, Tel Aviv, Sharm el-Sheikh, Hurghada, Rodosz, Palma de Mallorca, Zakinthosz, Heraklion, Korfu, Karpathosz, Kefallinia, Burgasz, Khánia, Debrecenből pedig Zakithosz, és Korfu volt elérhető.

A társaság folyamatosan vizsgálja az újabb úti célok adta lehetőségeket, és hamarosan véglegesítik a nyári menetrendünket is.

Farkas Attila, a Travel Service Hungary vezérigazgatója elmondta: „2017 volt a közel 20 éves fennállásunk legsikeresebb éve, sem a gazdasági környezet, sem komolyabb műszaki hibák nem hátráltattak minket, és 2018-ra, valamint 2019-re is további bővülést várunk a charter piacon".

Idén nyáron globálisan már több, mint 45 géppel fognak repülni a közép-európai bázisaikról. Piacvezetők Magyarországon, Csehországban, Szlovákiában és Lengyelországban is. Ez az egyetlen magyar charter légitársaság hazai AOC-vel (hatósági engedéllyel - a szerk.), magyar alkalmazottakkal – legyen szó akár a hajózó személyzetről, légiutas kísérőkről, földi kiszolgálókról, vagy irodai alkalmazottakról.

 

Kapcsolódó cikkek