Repülőjegy-értékesítés: a Travelport új minősítése

Forrás: turizmus.com

 2017. december 14. 18:07

A Travelport kapta meg elsőként a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség, vagyis a IATA új repülőjegy-értékesítési irányelvének a legmagasabb, hármas szintű minősítését.

Míg korábban csak három szervezeten, köztük a Travelporton és az Amadeuson futott át a globális repülőjegy-értékesítés minden tranzakciója, az online utazási irodák és maguk a légitársaságok alaposan megváltoztatták a rendszert.

Az új szereplők és megoldások megjelenése előtt az utazási irodák és a légitársaságok is fizettek a közvetítésért, idővel azonban ezt a zárt láncot az online jelentkező versenytársak felborították.

A repülőjegy-értékesítés új útjai

Fotó: turizmus.com

Az új rendszer kialakítása érdekében a IATA egy új sztenderdizálási módszert talált ki, és ebben a globális disztribúciós szisztémában a Travelport volt az első utazási kereskedelmi platform, amely egy évvel ezelőtt az első szintű minősítést, most pedig már a harmadik szintű minősítést kapta meg.

A rendszer technológiáját a Farelogix dolgozta ki, és a Travelport együttműködött a brit Meon Valley Travellel is, hogy tökéletesítsék a minősítést. Derek Sharp, a Travelport alelnöke és légi kereskedelmi igazgatója elmondta, hogy cégük több mint 280 kiegészítő terméket is kínál.

Yanik Hoyles, a IATA programigazgatója hangsúlyozta, hogy minősítésével a Travelport immár képes eljuttatni a termékeket meglévő vásárlóihoz, illetve még több légitársaságot be tud vonni az értékesítési rendszerbe.