A Travelport kiegészítő szolgáltatások értékesítésére ösztönzi magyar ügyfeleit

Forrás: turizmus.com

 2016. május 12. 15:16

A Travelport (NYSE: TVPT), az egyik vezető utazásértékesítési platform, nemrégiben nyílt napot rendezett budapesti irodájában, amelyen részt vettek a magyarországi utazási ágazat legfontosabb szereplői közé tartozó ügyfeleik, köztük vezető utazási irodák és üzleti utazásszervezők.

A rendezvény színvonalát tovább emelte a Qantas légitársaság helyi képviselőjének jelenléte, aki a Travelport csapatával együtt emelte ki a Travelport légiközlekedési szolgáltatásainak értékesítése terén nyújtott innovatív technológiájának előnyeit. A Travelport megoldása megkönnyíti az értékesítőknek a légitársaság saját terméknévvel ellátott viteldíjainak (Branded Fare) és kiegészítő szolgáltatásainak eladását és ezáltal a bevételeik növelését.

Figyelembe véve, hogy a légitársaságok kiegészítő szolgáltatásokból származó bevétele 2015-ben már elérte az 52 milliárd dollárt és évi 21%-os évi növekedést mutatott fel 2010 óta1,  a légitársaságoknak fontos, hogy az értékesítők tisztában legyenek a különböző tarifák jellemzőivel és a kiegészítő termékek által képviselt értékekkel. Ennek érdekében a Travelport megoldása révén a légitársaságok hatékonyabban tudják megkülönböztetni saját márkájukat, valamint növelni az egy eladott ülőhelyre eső bevételüket azáltal, hogy befolyásolni tudják termékeik megjelenését az utazásszervezők rendszerében.

 

A rendezvényen a Travelport csapata bemutatót tartott arról, hogy az ügynököknek miként lehet a Travelport értékesítési megoldása révén elérni a légitársaságok saját terméknévvel ellátott viteldíjait (Braded Fare) és kiegészítő szolgáltatásait. A ‘Travelport Smartpoint’ grafikonokat, összehasonlító funkciót, leírásokat és térképeket is tartalmaz, amelyek jelentős mértékben javítják az értékesítő ügynökök hatékonyságát és több lehetőséget adnak számukra az olyan „opcionális kiegészítők” értékesítésére, mint a feladott poggyász, étkezés vagy exkluzív utasvárók használata.

A rendezvény után Bíró Balázs, a Travelport magyarországi ügyvezetője az alábbiakat nyilatkozta: „A Travelport vezető szerepet tölt be az ágazatban a légitársaságok szolgáltatásainak értékesítésére szolgáló technológiai megoldások terén, amelyek minden ügyfelünk rendelkezésére állnak, akik a Travelport Smartpoint vagy Universal API szolgáltatásait használják. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy ez az egyedülálló technológia, amely újradefiniálja az utazási kereskedelmet a leginnovatívabb eszköz is egyben a kiegészítő szolgáltatások értékesítésére. Nagy örömömre szolgál, hogy a Quantas légitársaság is megragadta a lehetőséget, hogy kapcsolatba kerüljön ügyfeleinkkel és felhívta a figyelmet a Travelport értékesítési eszközeinek fontosságára, ami nagyobb bevételt eredményez ügyfeleink számára.“

 


1 Az IdeaWorksCompany tanácsadó cég 2015-ös felmérése (x)