A Travelport megvásárolja a Hotelzont

 2014. június 22. 13:46

A Travelport bejelentette, hogy megvásárolta a vezető B2B hotel disztribúciós technológiai szolgáltatót a Hotelzont, melynek korábbi tulajdonosa Esa Karppinen volt.

A beruházás a Travelport újstratégiájának részét képezi, melynek célja hogy a vállalatok és az utazásszervező cégek (travel management company TMCS) számára a hotelkínálatot erősítse. Az akvizíció a Travelport azon törekvését is támogatja, hogy megkönnyítse a független szállodák foglalását az üzleti utazók számára.

A Travelport az elmúlt néhány évben egyre nagyobb hangsúlyt fektet a "Beyond Air" kínálatának növelésére - amely magában foglalja a szállást, autóbérlést és fizetési megoldásokat -, mivel a vállalatok, szállodai szolgáltatók és az utazási irodai ügyfelek visszajelzései alapján növekedési lehetőségeket lát ezekben az ágazatokban. A hotel szektorban az előrejelzések szerint, a globális foglalás éves 6%-al nő, mely a 2013-as 480 milliárd dollárról  2017-re 600 milliárd dollár értékre tehető. A szállodaipar, azonban továbbra is rendkívül széttagolt. Az első tíz globális szállodalánc a szoba árbevételek kevesebb, mint 20%-át képviseli minden régióban, kivéve Észak-Amerikában, Ausztráliában, a Közel-Keleten és Afrikában (forrás: Euromonitor).

Mivel a vállalati hotel eladásoknak csak 30-50%-a bonyolódik üzleti utaztatókon (Travel Management Company) keresztül és sok foglalást még mindig közvetlen az üzleti utazók készítenek, a Hotelzon akvizíció célja, hogy mind a vállalatok és mind a Travelport-al szerződött utazási irodák a kiterjedt egyéni hotel tartalmat a kategóriájában legjobb foglalási eszközön elérhessék. A Hotelzon megoldás olyankor is jól működik, ha a szobafoglalás nem a repülőjegyfoglalás  "kiegészítéseként" jön létre. Ez különösen igaz az Európán belüli utazások esetén, amikor az üzleti utakra ténylegesen az utazó saját országában, vagy a szomszédos országokban kerül sor, és a vonattal, vagy   az  autóval történő utazásgyakran megfelelőbb közlekedési mód a repülőjáratok helyett.

A Travelport vállalatok és üzleti utaztatók számára nyújtott jelenlegi szállodakínálatát a felvásárlás kiegészíti és tovább erősíti a következő előnyökkel:

•             Kiterjesztett hotel tartalom mind a Travelport, mind a Hotelzon foglalási platformokon: további 30.000 szálloda válik foglalhatóvá a Travelport felületeken, olyan új, független európai kis szállodaláncok, amelyek korábban nem voltak elérhetőek. Ugyanakkor a Travelport hoteltartalma a Hotelzon utazási irodai és vállalati ügyfelei számára is elérhetővé válik.

•             Új iparágvezető technológia, mely tartalmazza a Hotelzon vállalati foglalási rendszerét. A továbbfejlesztett funkció lehetővé teszi, hogy a Travelport hatékonyabban szolgálja ki mind a vállalati ügyfelek, mind pedig az üzleti utaztatók növekvő igényeit egy olyan területen, mely egyre nagyobb jelentőséggel bír az utazási szektorban.

•             Best-in-class extranet szolgáltatás, amely lehetővé teszi mind az utazási irodák, mind a vállalati utaztatók számára a független hotelek foglalását, beleértve a saját szerződéses áraikat ezen szállodákkal.

•             Fokozott szálloda és vállalati utazási szakérteleml.

•             Új betekintés a szobafoglalási magatartásra, beleértve a mai vállalati utaztató és utazó igényeket.