A Travelport új adatalapú technológiája a Weco-Travel szolgálatában

Forrás: turizmus.com

 2019. június 03. 16:40

A Weco-Travel Közép- és Kelet-Európában az első utazási iroda, amely a Travelport GDS-független árinformációs adatszolgáltatását használja.

A jelentős online repülőjegy-értékesítést is bonyolító Weco-Travel az első utazási iroda Közép- és Kelet-Európában, amely a Travelport új adatalapú termékét, a Branded Fares Data File-t használva biztosítja felhasználói számára a légitársaságok árstruktúráival és az árakhoz tartozó szolgáltatásokkal kapcsolatos információkat.

Ezzel a termékkel a piacvezető online utazási iroda már a repülőjegyek keresésekor fel tudja tüntetni vásárlói részére az adott árszinthez tartozó szolgáltatásokat és azok részletes leírását.

A légitársaságok saját weboldalaihoz hasonló módon mindezeket képi illusztrációkkal is gazdagítani tudja a sokak által ismert www.repjegy.hu foglalási felületén.

A termék nagy előnye, hogy a Weco-Travel által használt disztribúciós rendszerek bármelyikében készült foglalás esetében fel tudják használni a Travelport által biztosított adatokat.

A Travelport Branded Fares Data File lehetővé teszi a Weco-Travel számára, hogy a légiközlekedés mára már igen bonyolulttá vált, többszintű árstruktúrájával kapcsolatos összes információt több mint 270 nemzetközi légitársaság esetében képesek legyenek elérni CSV fájl formátumban.

Az utazási iroda a bizonyos időközönként saját maga által eltárolt statikus adatfájlok felhasználásával úgy bővíti weboldalán a repülőjegyárakkal kapcsolatos tartalmat, hogy a keresésekre adott válaszidő a plusz információk hozzáadása ellenére sem növekszik meg. Ez tovább javítja a Weco-Travel foglalási felületeire egyébként is jellemző, kiváló felhasználói élményt.

A gyors keresést követően a Weco-Travel ügyfelei ily módon egy információban jóval gazdagabb találati oldalról tudják kiválasztani a számukra megfelelő repülőjegyeket. Jó példa a minőségi ügyfélélményre, hogy a vásárlók egyetlen képernyőn össze tudják hasonlítani, melyik repülőjegy ára tartalmazza a poggyászt, és melyiknél kell azt külön fizetni extra szolgáltatásként.

“A Travelport Branded Fares Data File lehetővé teszi számunkra, hogy vásárlóinknak egy információban jóval gazdagabb tartalmat biztosíthassunk repülőjegy foglalásuk során. Ez egyértelműen pozitív hatással van az ügyfeleink elégedettségére. A Travelport csapata az implementáció kezdetétől maximális mértékű támogatást nyújtott számunkra, aminek köszönhetően kifejezetten rövid idő alatt sikerült bevezetnünk a terméket” – nyilatkozta Horváth Balázs, a Weco-Travel magyarországi ügyvezetője.

“Örömünkre szolgál, hogy technológiai értelemben piacvezető utazási irodákat támogathatunk Magyarországon abban, hogy az egyre komplexebb légitársasági repülőjegy árstruktúra megjelenítésével és a kiegészítő szolgáltatások értékesítésével kapcsolatos kihívásokra válaszolni tudjanak, sőt, kifejezetten előnyükre fordítsák az ügyfélélmény növelésével” – tette hozzá Gavin Teale, a Travelport kelet-európai régiójának ügyvezetője.

(X)