A Travelport új utazási irodai és légitársasági megoldásai az NDC korszak új hírnökei

Forrás: turizmus.com

 2018. március 13. 15:13

Tovább őrzi technológiai vezető pozícióját az egyetlen IATA NDC minősítésű GDS

A Travelport a legnagyobb utazási irodákkal és légitársaságokkal együttműködve optimalizálja kereskedelmi platformja NDC tartalmát.


A Travelport (NYSE: TVPT) piacvezető utazási kereskedelmi platform ma bemutatta megújult termékpalettáját, mely segítségével kibővült tartalmat szolgáltat légitársasági ügyfelek számára a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) által felállított NDC (Új Disztribúciós Keretrendszer) sztenderdek alapján. Ez a tartalom a Travelport platformján keresztül az utazási ügynökségek számára is hozzáférhetővé válik.

2017. decemberében a Travelport volt az első és a mai napig egyetlen GDS, amely megkapta az IATA legmagasabb, 3-as szintű NDC aggregátori minősítését. A cég az NDC minősítést a gyakorlatba is átülteti légitársasági és utazási irodai termékeiben, ezzel tovább erősítve piaci pozícióját.

Ezen termékek lehetővé teszik az utazási irodák számára, hogy a hagyományos tartalmakat az új NDC tartalommal egyetlen munkafolyamaton keresztül érjék el. A felhasználók visszajelzései alapján jelenleg is zajlik a termékek fejlesztése és optimalizálása.

A Travelport tervei szerint az NDC tartalom először az alábbi termékekben jelenik meg:

- Professzionális összeköttetés az NDC-n keresztül kapcsolódó légitársaságok számára.
- A Travelport Smartpoint utazási irodai értékesítési alkalmazáson belül kimondottan utazási irodáknak szánt, NDC tartalom egészíti ki a GDS tartalmat. Az integráció várhatóan 2018. második felére készül el.
- Röviddel ezután érkezik egy teljesen integrált kereső és foglaló algoritmus, amely egy munkafolyamatban kezeli az NDC és GDS tartalmat, illetve a jelenlegi légitársasági API-n keresztül érkező tartalmat.
- Ez az integrált kereső és foglaló algoritmus számos további fejlesztés alapját fogja képezni mind az API,mind az utazási irodai asztali alkalmazások területén.

Az NDC tartalom a Travelport piacvezető repülőjegy értékesítő felületén belül tovább bővíti a már elérhető széleskörű API-tartalmat.

A Travelport jelenleg 24 légitársasághoz kapcsolódik API-n keresztül és hamarosan bejelenti az első NDC légitarsasági kapcsolatot, amelyet számos újabb hasonló bevezetés követ majd.

Az NDC integrációt néhány kiválasztott utazási irodával és légitársasággal közösen fejlesztik, akik a bevezetést megelőzően folyamatos visszajelzésekkel segítik a folyamatot. A projekt részei olyan nagy ügynökségek, mint a Travix és a BidTravel. Ez az együttműködés biztosítja, hogy a Travelport NDC integrációja megfeleljen az összes érintett partner elvárásainak.

Stephen Shurrock, a Travelport vezető kereskedelmi tisztviselője elmondta: "Az egyedülálló, NDC 3. szintű minősítésünkre építve bővítjük termékkínálatunkat, amely készen áll a légitársasági disztribúció új, vegyes-gazdasági korszakára. A Travelport erős innovációs múlttal rendelkezik. Ezt fogjuk alátámasztani és továbbvinni azzal, hogy NDC-kompatibilis termékeinkkel zökkenőmentes, gyors és pontos tartalomszolgáltatást kínálunk ügyfeleinknek, a lehető leggazdagabb termékskálán keresztül."

Yanik Hoyles, az IATA NDC programigazgatója hozzáfűzte: "Gratulálunk a Travelportnak, az első NDC 3.szintű minősítésű GDS-nek az új korszakhoz kapcsolódó termékfejlesztés terén elért eredményeihez és várakozással tekintünk az év során történő bevezetésre.”

(X)