A TUI-nál elkezdődött a nyári szezon

Szerző: Szántó Zoltán

Forrás: turizmus.com

 2020. június 17. 17:15

A globális utazásszervező számos európai piacon megkezdte a felkészülést a nyári üdülőprogramok beindítására. Az első „próbanyaralók" már megérkeztek Németországból Mallorcára.

A jövő héttől Németországban, Belgiumban és Hollandiában már elindulnak a TUI repülős útjai, a többi küldőpiac is hamarosan követi ezeket, adták hírül közleményükben.

Az utazásszervező komplex programot alakított ki azért, hogy az utasok biztonságosan nyaralhassanak. A biztonságot tartják szem előtt az utazási irodában, a repülés és a transzfer során, az üdülőhelyi szállodában, kiránduláson és hajókázáson is.

A szezonra való felkészülés jegyében 165 német utas június 15-én reggel felszállt Düsseldorf repülőteréről, hogy elrepüljön Mallorcára.

Ez a Boeing 737-800-as volt az első repülőgép, amelynek megengedték, hogy leszálljon a spanyol sziget repülőterén a „Biztonságos turistafolyosók létrehozása a Baleári-szigeteken" nevű kísérleti program keretében. Ugyanaznap délután egy másik járat is érkezett a szigetre Frankfurtból.

A turisták megérkezése után a RIU Concordia szállodában a TUI, a RIU szállodalánc, valamint a Baleári-szigetek turisztikai miniszterének részvételével sajtótájékoztatót is tartottak, ahol részletesen ismertették a turisták biztonságos fogadása érdekében bevezetett higiéniai intézkedéseket.