A turizmus változó arca

Forrás: turizmus.com

 2018. augusztus 05. 12:32

Az Economist Facebook-videójában a turizmust nevezte az egyik legnagyobb iparágnak, amely a világ szinte összes régiójában növekszik, Amerikát kivéve.

Az ötvenes évek óta megugrott a vakációra indulók száma. 2017-ben az ágazat bevétele sok ezermilliárd dolláros volt, és a foglalkoztatottak 10 százalékának adott munkát. Korábban az amerikaiak voltak a legnagyobb turisták, most viszont a kínaiak, akik 2017-ben messze a legtöbbet – 258 milliárd dollárt – költöttek. A második helyre az amerikaiak kerültek 135 milliárd dollárral, a harmadikra pedig a németek 84 milliárddal. Őket a britek – 63 milliárd dollár – és a franciák – 41 milliárd dollár – követték.

Jordánia, Izrael és Ausztrália megkönnyítette az indiaiak vízumhoz jutását

Fotó: YouTube.com

A videó hosszabb távon is az ágazat további növekedését prognosztizálja. Az egyik ok az, hogy míg 2017-ben a kínaiak 7 százalékának volt vízuma, 2030-ra a vízummal rendelkezők aránya el fogja érni a 25 százalékot. A kínaiak top desztinációja Thaiföld, az amerikaiaké pedig Mexikó. Az európaiak nem szívesen hagyják el a kontinenst: az európai vendégéjszakák 90 százaléka hozzájuk köthető. A videó szerint a leglátogatottabb európai ország Franciaország.

A videó megtekintéséhez kattintson IDE.