A turizmusban is előnyös a Wise használata

Szerző: Irházi János

Forrás: turizmus.com

 2023. március 02. 11:26

A Wise globális technológiai vállalat Budapesten ismertette új arculatának legfontosabb elemeit. A sajtótájékoztatón szó esett arról is, hogy miért előnyös az online pénzügyi intézmények használata.

„Globális költséghatékony megoldási alternatíva a hagyományos levelező bankokhoz képest" – sommázta a Wise lényegét Pápai Attila termékfejlesztési csapatvezető. Ezután rátért az új arculat ismertetésére, amelynek célja, hogy a Wise ügyfélélménye a regisztráció helyétől és nyelvétől függetlenül egységes legyen, és hangsúlyozza a Wise küldetését: pénz határok nélkül. Az új arculat a Wise weboldalán és mobilalkalmazásain, valamint a vállalat digitális csatornáin is megjelent.

„Új arculatunkat az a több millió ember, vállalkozás ihlette világszerte, akik ma használják a Wise-t" – tette hozzá Kristo Käärmann, a vállalat társalapítója és vezérigazgatója.

Kristo Käärmann, a vállalat társalapítója és vezérigazgatója

Fotó: Wise

A tájékoztatón elhangzott, hogy a cég ügyfeleinek száma elérte a 16 milliót, és a globális terjeszkedést tovább folytatja. Negyedévente közel 6 millió aktív ügyfelének körülbelül 10,8 ezer milliárd forint értékű utalását kezeli, emellett hetente mintegy 100 ezer új ügyfél regisztrál náluk.

A Wise-számla a világ első nemzetközi számlája, amely lehetővé teszi, hogy az ügyfelek több mint 50 pénznemben utaljanak, költsenek, fogadjanak vagy tartsanak rajta pénzt. Az utalási költség jóval alacsonyabb, mint a kereskedelmi bankok esetében.

Horányi Gergő termékmenedzser a további előnyöket ismertetve elmondta: a számlán lévő pénz külön lekötés nélkül kamatozik, a Wise-számla bármely magyar számlával egyenértékű, és a cégnek jó, transzparens a kapcsolata a Magyar Nemzeti Bankkal.

A Turizmus.com kérdésére válaszolva az is kiderült, hogy a Wise használata a turistáknak azért előnyös, mert nem kell külön pénzváltóhoz menni, az utalás 20 másodperc alatt átér; a szolgáltatók pedig azonnal hozzájutnak a pénzükhöz. Ugyanakkor a Wise egyedi igények szerint cégre szabott csomagokat is kínál.

A Wise jelenleg ötezer embert foglalkoztat világszerte, közülük 700-an Budapesten dolgoznak, a tallinni után ez a vállalat második legnagyobb központja az Európai Unióban.