A UNWTO bízik Egyiptom turizmusának felépülésében

Forrás: turizmus.com

 2016. február 26. 15:13

Legutóbbi egyiptomi látogatása során Taleb Rifai, a UNWTO főtitkára a szervezet optimizmusáról biztosította az észak-afrikai országot azzal kapcsolatosan, hogy az ország turizmusa helyreáll.

Taleb Rifai megbeszéléseket folytatott Abdel Fattah el-Sisi elnökkel és Hisham Zaazou idegenforgalmi miniszterrel, és támogatásáról biztosította őket abban, hogy segítik az országot biztonságos, vonzó imázsának visszaállításában. Mint mondta, ha a turizmus felépül, Egyiptom is felépül.

Tárgyaltak azokról az intézkedésekről is, amelyek segíthetnek ebben a folyamatban, s amelyek teljes politikai támogatottságot élveznek. Erőteljes kommunikációt folytatnak a szakma és a közvélemény felé, különös tekintettel a küldőországokat. Minden lehetséges csatornán hangsúlyozzák a biztonsági intézkedéseket, és támogatásokkal és egyéb kedvezményekkel ösztönzik a légitársaságokat és a tour operatorokat Egyiptom programozására.

 

Taleb Rifai találkozott Sameh Hassan Shoukry külügyminiszterrel is, hogy megvitassák az együttműködést a turisztikai, illetve a külügyminisztérium és a UNWTO között, különös tekintettel arra, hogy a UNWTO hamarosan Egyiptomban tartja City Tourism Summit  elnevezésű konferenciáját.

A Tervek a növekedésre elnevezésű konferencia megnyitóján Taleb Rifai emlékeztetett arra, hogy van egy erős felgyülemlett turisztikai kereslet Egyiptomba a régióban és a régión kívül. Mint mondta, nem szabad elfelejteni, hogy Egyiptom továbbra is a világ kiemelt desztinációi közé tartozik, és turizmusát tekintve igazi sikertörténetnek számít, az elmúlt évtizedben a látogatók száma megháromszorozódott. A turizmus jelentősen hozzájárul az ország foglalkoztatásához és GDP-jéhez, ösztönzi a beruházásokat, ezért minden bizonnyal jól fogja venni az akadályokat, és továbbra is vezető desztináció marad.