A városnézés megújítása, avagy a mobil mindig kéznél van

Szerző: Pintér Tünde

Forrás: turizmus.com

 2020. március 06. 13:07

Az alapos útikönyvek és a felkészült concierge-ek előnyeit ötvözik az egyre népszerűbb és egyre sokrétűbb városnézéshez kitalált telefonos applikációk. A klasszikus térképek és programfüzetek helyét egyre többször veszik át az okoseszközök.

A városnézésben is a digitális megoldásoké a jövő: a turisták egyre kevésbé bajlódnak a papíralapon megszerezhető információkkal, a klasszikus térképek és programfüzetek helyét egyre többször veszik át az okoseszközök.

A változást kisebb részben környezetvédelmi, nagyobb részt kényelmi és praktikus szempontok indokolják, hiszen a papírra nyomott információk naprakészségben, pontosságban és komplexitásban sem versenyképesek a bármikor, gyorsan és egyszerűen frissíthető elektronikus tartalommal.

A klasszikus térképek és programfüzetek helyét egyre többször veszik át a mobileszközök

Fotó: 123rf.com

 

Guide.me: „Budapest a zsebedben”

Nemcsak turisztikai szolgáltatókat ajánl, a főváros látnivalói közt is eligazítja a külföldieket a versenytársaitól komplexitásában kitűnő Guide.me Budapest angol nyelvű turisztikai mobilalkalmazás.

Nagy dobás volt, amikor a felületbe integrálták a City Sigthseeing Budapest Hop On Hop Off városnéző buszainak járatait és útvonalait: a „live tracking system” jóvoltából a felhasználó a buszon utazva is nyomon követheti, hogy az adott pillanatban merre jár Budapesten, mi minden látható az útvonal mentén, és mikor érkezik a következő városnéző busz az adott megállóba.

Szintén fontos újdonságuk a geolokációs „push” üzenet, mely célzottan hívja fel a figyelmet kiemelt partnereik egy-egy aktuális eseményére az adott környéken.

„A népszerű útvonalaktól távolabb eső helyszínek, illetve nagyobb események idején a push üzenet jelentős hatékonyságnövelést biztosít partnereink számára” – nyilatkozta lapunknak Thomas Emmerling, az alkalmazást fejlesztő cég tulajdonos-ügyvezető igazgatója.

Koncepciójuk további, lényeges pillére a naponta frissülő, online magazin. A közelmúltban ezen a téren is erősítettek: délelőttönként a We Love Budapest angol nyelvű cikkei, délutánonként saját tartalmuk kerül ki az oldalra hírekkel, toplistákkal, ajánlókkal.

A partnereiknek promóciós lehetőséget nyújtó kuponok a digitalizált felületen is elérhetők. Eseménynaptáruk mindig naprakész, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központtal a kezdetektől együttműködnek. A tájékozódást interaktív térkép segíti.

Az applikáció letöltését követően lehetőség van a Safety First névjegy elmentésére, mely a legfontosabb segélykérő telefonszámokat tartalmazza. Ezen a területen a közeljövőben éppúgy újítások várhatók, mint a közlekedésben: integrálták a partnerprofilokban a BKK Futár applikációját, az egyik taxitársaság applikációja is megjelenik a rendszerükben.

Termékük igen keresett: naponta 1000-1500 letöltést regisztrálnak, felhasználóik 2019-ben 144 országból érkeztek. Tapasztalataik szerint a Guide.me Budapest applikációt nemcsak a külföldi vendégek, hanem a tájékoztatásukban érdekelt szállodai concierge-ek is szívesen használják.

 

iWelcome2: lokális szakértelem

Az iWelcome2 Budapest alkalmazás a fővárosba érkező turisták itt-tartózkodásával kapcsolatos teendők menedzselését szeretné egyszerűbbé és gyorsabbá tenni. A one-stop-shop vásárlásra módot adó applikáció révén a turisták sorban állás nélkül, egy helyen megvásárolhatják fürdőbelépőjüket, sétahajójegyüket, vagy helyet foglalhatnak egy koncertre.

„Számos partnert sikerült magunk mellé állítani, így a szolgáltatások között a szabadulószobáktól a szelfimúzeumig szinte minden megtalálható, a QR-kódos jegyek pedig néhány gombnyomással megvásárolhatók. Az iWelcome2 tehát sokkal inkább egy digitális concierge szolgáltatás, mint útikönyv, hiszen a látványosságokról és érdekességekről nálunk nem csak olvashatnak a vendégek, hanem egyből jegyet is válthatnak rájuk – nyilatkozta lapunknak Kocsó Ábel, az iwelcome2Budapest ügyvezetője.

Hozzátette azt is, hogy kizárólag olyan szolgáltatásokat kínálnak, melyeket maguk is szívesen ajánlanánk ide látogató ismerőseinknek. Elsődleges célcsoportjuk a „smart turisták”, akik szeretik saját maguk megtervezni útjukat és nyitottak a digitális megoldásokra, viszont utálják a sorban állást és az órákig tartó böngészést.

Felhasználóik városon belüli tájékozódását a Mytripplanner útvonaltervező funkció segíti. Hamarosan új szolgáltatással kívánnak a piacra lépni. Céljuk, egy átlátható, egyszerű, de a turisták igényeit teljeskörűen kiszolgáló rendszer bevezetése, melyet kifejezetten szállodák számára fejlesztenek.

 

19 bejárható útvonal Tatán és környékén

Tatán és környékén a SZTAKI eLearning Osztálya által kifejlesztett hangos idegenvezető alkalmazással teszik élménytelivé a környék felfedezését. „Tatán 5, a térségben 14 túra közül lehet választani, melyek előre meghatározott útvonalon, 4 nyelvű (magyar, angol, német, szlovák) narrációval vezetik végig az érdeklődőket a látnivalókon. A tatai útvonalak egyike a Tattami városismereti játék, mely a Tourinform- irodában kapott füzet segítségével is végigjátszható” – tudtuk meg Magyarics Gábor TDM-managertől.

A 2016 óta működő, két ütemben fejlesztett program offline módon, GPS-es navigáción keresztül is működik, amennyiben az alkalmazást a felhasználók előre letöltik telefonjukra. Az applikációhoz hozzákapcsolták a TDM-szervezet turisztikai adatbázisát és az eseménynaptárt, a térségről nyújtott információknak ez adja a hátterét.

Az ingyenes eszközt a visittata.com oldalon, nyomtatott kiadványaikban, valamint a helyi szálláshelyeken is hirdetik. Szlovákiába kiránduló vendégeik sem maradnak vezetés nélkül, hiszen a Felvidéken, Észak-Komárom és Párkány térségében működő turisztikai egyesület szintén ezt az applikációt használja látnivalói megismertetésére.

 

Külföldön is vezet a GUIDE@HAND

A SZTAKI eLearning Osztálya 2011 óta foglalkozik a GUIDE@HAND nevű alkalmazáscsalád fejlesztésével. Használathoz nincs szükség internetkapcsolatra, a helymeghatározás a szabadban GPS-alapú, a tájékozódáshoz offline és online térkép egyaránt használható.

„Az alkalmazás tematikus adatbázisokra alapozva kínál többnyelvű, hangos, vezetett túrákat, panorámaképek segítségével mutatja be a látványosságokat és környezetüket, igény esetén integrálható külső tartalomkezelő rendszerekkel” – sorolta az előnyöket Márkus Zsolt László, a kutatóintézet osztályvezetője.

Egyes túraútvonalaik teljesen, mások csak részben narráltak, bizonyos tematikus túráikhoz pedig komplett multimédiás csomag tartozik film- és videórészletekkel, archív felvételekkel.

Az alkalmazást már 9 országban (Magyarország mellett például Szlovákiában, Ausztriában, Spanyolországban és Finnországban) használják, a hazai turisztikai alkalmazások száma 25-30 közé tehető.

Kisebb-nagyobb térségekben (Duna-Gerecse, Mátra, Tokaj), egyes településeken (Eger, Miskolc) és konkrét turisztikai létesítményekben is „fogják” a kirándulók kezét, a Balaton-felvidéken például 160 túraútvonal járható be alkalmazásuk használatával.

Legújabb fejlesztésük öt ország 10 Duna menti régiójának vaskori emlékhelyeit mutatja be öt nyelven.

(A cikk eredetileg a Turizmus.com magazin márciusi számában jelent meg. Még nem előfizetőnk? Kattintson ide!)