Itt a világ leghosszabb buszútja, 56 nap alatt szeli át Európát

Forrás: turizmus.com

 2023. április 12. 13:56

Az indiai Adventures Overland utazásszervező cég megszervezi a világ leghosszabb buszos kirándulását Isztambul és London között. Az augusztusban induló utazás 56 napon át tart és összesen 22 országot érint.

Az utazás Isztambulból a Balkánon, Kelet-Európán, Skandinávián és Nyugat-Európán keresztül viszi az Egyesült Királyság fővárosába a 30 résztvevőt augusztus 7-től október 1-éig – írja a CNN.

A 12 ezer kilométeres utazás fénypontjai között szerepel a Finn-öblön való kompátkelés, az Északi-fok – a kontinentális Európa legészakibb pontja – meglátogatása és a norvég fjordok mentén tett hajókirándulás.

Nem egyértelmű, hogy az útvonal vajon érinti-e Magyarországot is, a Bus to London cég honlapján legalábbis ezzel kapcsolatban ellentmondásba ütköztünk. Amíg a buszútról készült térképen nem szerepel Magyarország és a 22 érintett ország zászlaja között sincs ott a magyar, addig a heti és napi bontásban részletezett útvonal második hetében a leírás szerint két éjszakát is Budapesten tölthetnek el majd az utazók.

A világ leghosszabb buszútjának térképén nem szerepel Magyarország

Fotó: Bus to London

A világ leghosszabb buszútjára a teljes csomag 24 300 dollárba kerül, és tartalmazza minden napra a reggelit, valamint 30 ebédet és vacsorát, továbbá az összes szállodai tartózkodást kétágyas szobákban.

Bár a két hónapig tartó buszos utazás egyesek számára nem tűnhet a legvonzóbb ajánlatnak, a szervezők állítják, hogy az utazás eszköze "egy speciális luxusbusz, amelynek kényelmét hosszú távú utazásokra alakították ki".

A luxusbusz Isztambultól Londonig 22 országot érint

Fotó: Bus to London

 

 

A világ jelenlegi leghosszabb buszútvonala a perui Limát és a brazíliai Rio de Janeirót köti össze 6200 kilométeren át.

(Nyitókép: Bus to London)