Az Egyesült Államok legjobb repülőterei

Forrás: turizmus.com

 2018. december 13. 18:39

Tanulságos böngészni a Travel and Leisure által idézett listát, illetve főleg annak szempontjait.

Mitől jó egy repülőtér, ha belföldi? Természetesen az amerikai reptereket értékelő listánál figyelembe kell venni, hogy nyilvánvalóan fogadnak nem amerikai felségjelű gépeket is, no meg, némelyiknek kétszer akkor a forgalma, mint Ferihegynek.

A főbb szempontok: parkolási lehetőség, üzletek kínálata, éttermek, kávézók, büfék árszintje – azaz mennyivel drágábbak a nem reptéri üzletekhez képest – van, amelyik egyáltalán nem drágább. Az ülések kényelme száma, a tér tágassága, átláthatóság, hol találhatók különleges belsőépítészeti megoldások, milyen gyorsan jutunk a csomagokhoz, mennyire egyértelműek az irányító táblák, milyen a mosdók állapota, száma, mennyire közel van a taxiállomás és még sok más egyéb fokmérő.

Portland repülőtere az élen

Fotó: turizmus.com

A 2017-es lista – leszámítva New Yorkot és Washingtont – a következő városoknak ítélte a legjobb jelzőt: 1. Portland, 2. Indianapolis, 3. Tampa, Florida 4. John Wayne Orange Country, Kalifornia, 5. Austin-Bergstrom Texas, 6. Pittsburgh International Pennsylvania, 7. Minneapolis -St.Paul, 8. Savannah Hilton Head Interntaional, Georgia, 9. Palm Beach Florida, 10. Dallas Love Field.

A belföldi amerikai járatokon is természetesen nagyon sok külföldi turista megfordul, ezért lehet érdekes a lista a távoli országokból érkezőknek is.