A világ legkülönösebb reptéri transzfere

Forrás: turizmus.com

 2019. szeptember 30. 11:30

Bizonyára nagy népszerűségnek örvend majd a svéd, többnyire helyi járatokat üzemeltető BRA légitársaság kezdeményezése, miszerint az utasokat akár kutyaszán is repítheti majd célállomásukra.

A BRA weboldalán előre lehet foglalni egy alaszkai husky kutyákból álló, csaholó csapatot. A különös transzfer a messzi északi Sälen-Trysil repülőtéren áll az érkezők rendelkezésére.

A vidám, futásra kész kutyafalka a repülőtér és Hundfjället–Tandådalen települések, valamint  a repülőtér és a Högfjälls hotel között szállítja az utasokat.

Az út  45, illetve 60 perces, és a Peakpoints nevű cég felel a fuvarért.

A Peakpoints ezen kívül egész évben számos hegyi túrát szervez, köztük több olyat, amelynél kutyaszánt vesz a turista igénybe – számol be róla a vagabond.se.

A vidám, futásra kész kutyafalka reptéri transzferként is „működik”

Fotó: Peakpoints

Különösen romantikus lehet, amikor egy egész család béreli ki a szánt, a 8-12 husky akár 4 főt is el tud szállítani.  December 15. és április 15. között bérelhető a szán és a kutyacsapat, az indulási idők a repülőgépek érkezéséhez igazodnak. Az árban benne foglaltatik a különféle védő ruhák és felszerelések biztosítása.

Már a jegyfoglalásnál érdemes feltüntetni a cipő és más méreteket, ha a kutyaszános megoldás mellett dönt valaki, mert meleg csizmákat, overallokat és fejfedőket kölcsönöznek az utasoknak.

A nagyobb poggyászokat külön szállítják a célállomásra. A kalandos husky túrát mindenkinek ajánlják, kivéve az 5 év alatti gyerekeket.

A légitársaság, amelynek Brommában van a központja, túlnyomórészt regionális járatokat üzemeltet Svédországon belül, de Göteborgból Lyonba is repül. Nyáron több svédországi reptérről indul a mediterrán térségbe, például Palma di Mallorcára, illetve Splitbe visz chartereket.