A világ legnagyobb mesterséges strandja épül Spanyolországban

Forrás: turizmus.com

 2017. november 16. 15:59

Mintegy 15 ezer négyzetméter fehér homok és türkizkék víz – mindez 300 kilométerre a legközelebbi tengerparttól, de csupán karnyújtásnyira a spanyol fővárostól. 2020-ban már élvezhetik is az első fürdőzők.

Európa legnagyobb mesterséges strandját a Madridhoz közeli Aloverában tervezik megépíteni, ugyanis a madridi pihenésben gondolkodó turistáknak kevés lehetőségük van a tipikusan nyári kikapcsolódásra. A legközelebbi tengerpart több mint 300 km-re van madártávlatban, Madrid tehát eddig el volt maradva azon turisták fogadásában, akik nemcsak városnézéssel szeretnék eltölteni az időt, de úszással, lubickolással vagy napozással is.

Mindössze három év múlva erre is adódik lehetőség azoknak, akik Spanyolország eme táján szeretnének pihenni. A megoldás neve: Alovera Beach.

A 2020-ra felépülő Alovera Beach látványterve

 

A Grupo Rayet által épített mesterséges tó, illetve „tengerpart”, mindazt tudja majd, mint általában a strandok: bárok, fagylaltozók, éttermek, vízi sportolási lehetőségek várják majd itt a vendégeket. A spanyol El Mundo újság  szerint egy belépőjegy várhatóan 10 euróba kerül majd.