A világ legrövidebb A380-as járatát indította el az Emirates

Forrás: turizmus.com

 2016. december 02. 13:47

Az Emirates Dubaj és Doha között közlekedő járata 1 óra 20 perc alatt teszi meg a 379 kilométeres utat, a visszautat pedig 1 óra 10 perc alatt. Ezzel az Emirates lett a világ legrövidebb A380-as járatának működtetője.

Vízágyúkkal, kulcsfontosságú tisztségviselők és a kereskedelmi szakma képviselőinek jelenlétében köszöntötték az Emirates A380-asának érkezését a Hamad Nemzetközi Repülőtéren csütörtökön.A Dubajból érkező gép fedélzetén Adil Al Ghaith, az Emirates Öböl-menti térségi, közel-keleti,és iráni kereskedelmi szervezetének alelnöke az Egyesült Arab Emirátusok üzleti közösségének több prominens tagjával ült.

 

A terminálon a vendégek egy vezetett túra keretében nyerhettek betekintést a kétszintes gép belsejébe, és elsőként láthatták a legikonikusabb Emirates szolgáltatásokat, például a First osztály privátkabinokat, a Shower Spa-kat és a First- és Business osztályon utazók számára kialakított népszerű Onboard lounge-ot, amely nemcsak az italok és szendvicsek széleskörű választékát kínálja, hanem pihenésre és beszélgetésre is kiválóan alkalmas.

Az EK 841-esszámújárat 7 óra 45-kor indul Dubajból, Dohába pedig 8 óra 5 perckor érkezik. A visszaútra az EK 842-es járat Dohából9 óra 50 perckor indul és 12 órára ér Dubajba. Az A380-as járat menetrendjének köszönhetően a Dohából érkező és a népszerű desztinációk, így például New York, London, Frankfurt, Manchester, Düsseldorf, Milánó, Párizs, Róma, vagy Amszterdam felé tartó utasok részesei lehetnek az A380- élménynek ésazA380-asokkal kiszolgált desztinációk szélesebb körű kínálatából választhatnak.

Az Emirates folyamatosan növeli jelenlétét Dohában. Kilenc, naponta közlekedő járatával ez a legjobban kiszolgált útvonal a légitársaság hálózatában. A Dubaj és Doha közötti utasforgalom jelentős: az elmúlt öt évben az Emirates több, mint 3,7 millió utast szállított a két város között.