A világ legveszélyesebb útjai

Forrás: turizmus.com

 2017. április 10. 09:30

Lavinaveszély, köd, óceán, kőomlás és éles kanyarok, olyan utak, melyeket csak profi sofőröknek ajánlunk: 12 ízelítő a világ legveszélyesebb útjaiból.

Zene, magány, tökéletes kikapcsolódás. A vezetéssel töltött idő sokak számára egy kis szünetet jelent a napi forgatagban. A Bright Side összeállításában szereplő utakon azonban ez nem teljesül.

1. Khardung La, India

Khardung La, India

Fotó: mashable.com

A National Geographic és a Guinness Rekordok szerint egyaránt a Khardung La a világ legmagasabb elhelyezkedő útja. A Himalája hegyszorosán érdemes fokozottan figyelni a kőomlásokra.

2. Kuoliang-alagút, Kína

Kuoliang-alagút, Kína

Fotó: mashable.com

Az 1200 méter hosszú alagút az egyetlen lehetőség Kínában, hogy a Tajlang-hegyeken át a civilizáció a korábban teljes elhagyatottságra ítélt Kouliang falujába jusson.

3. Dalton Highway, Alaszka

Dalton Highway, Alaszka

Fotó: mashable.com

Az olajvezetékek mentén haladó út Alaszka legészakibb csücskéhez, a Prudhoe-öbölnél feltárt olajmezőkhöz vezet. A Dalton Highwayt a világ legjegesebb útjának tartják.

4. Eshima Ohashi híd, Japán

Eshima Ohashi híd, Japán

Fotó: metro.co.uk

A világ harmadik legmagasabbra nyúló hídját, bármilyen meglepő is, nem egy hullámvasút-rajongó tervezte. A forma azért volt szükséges, hogy átférjenek alatta a legnagyobb hajók is.

5. Atlanti-óceáni út, Norvégia

Atlanti-óceáni út, Norvégia

Fotó: slate.com

A lenyűgöző látványnak köszönhetően a turisták egyik kedvenc útja az Atlanti-óceáni út. Azonban a hullámok gyakran felcsapnak az úttestre, így épp annyira veszélyes, mint lenyűgöző.

6. Zoji La, India

Zoji La, India

Fotó: dnpmag.com

A szintén a Himalája hegységben található hágó amellett, hogy tele van szikladarabokkal, elképesztően szűk. Különös kihívást jelent egy jármű és egy állatcsorda találkozásakor.

7. Hana Highway, Hawaii

Hana Highway, Hawaii

Fotó: mashable.com

A Maui szigetén futó autópályát számos egysávosra szűkülő híd díszíti. Emellett pedig sokszor teljesen le kell zárni a földcsuszamlások okán.

8. Kolima, Oroszország

Kolima, Oroszország

Fotó: mashable.com

A „halál ösvényeként” is ismert út a Sztálin-rezsim alatt épült a munkatábor foglyai által. A szűk út neve ezáltal nem csak a kísérteties látványt jelöli.

9. Yungas út, Bolívia

Yungas út, Bolívia

Fotó: toranji.ir

Ezt az utat az Inter-American Development Bank hivatalosan is a világ legveszélyesebb útjának kiáltotta ki. Az út évente 200-300 emberéletet követel.

10. Passage du Gois, Franciaország

Passage du Gois, Franciaország

Fotó: mashable.com

Az utat csak bizonyos órákra nyitják meg egy nap, a további időszakban ugyanis teljesen elárasztja a dagály.

11. Kaukázusi út, Oroszország

Kaukázusi út, Oroszország

Fotó: mashable.com

Újabb keskeny, jeges út. A látvány azonban lenyűgöző.

12. Transzfogarasi út, Románia

Transzfogarasi út, Románia

Fotó: untravelledpaths.com

Románia leghosszabb útja, mely a lavinaveszély miatt csak nyáron járható.