Ebben a tíz városban csalódtak a legnagyobbat az utazók

Forrás: turizmus.com

 2023. március 17. 17:36

Néhány brit adatelemző felállította az úti célként leginkább túlértékelt városok tízes toplistáját a legnagyobb utazási platformokon található értékelések alapján.

A toplistát egy brit szerencsejáték-weboldal adatelemzői készítették. A legnépszerűbb utazási platformokon, pl. a Tripadvisoron található értékeléseket vették górcső alá, szám szerint több tízezret a nyugati utazók által leggyakrabban látogatott 85 városról. Nemcsak a csillagok vagy pontok számát vették figyelembe, hanem az olyan megjegyzéseket is, mint pl. „túlértékelt”, vagy „többet vártam”. A toplistán azok a látványosságok is szerepelnek, amelyek az adott városban a leginkább maradtak alatta az utazók várakozásainak.

 

1. Bangkok

Az értékelések összegzése szerint a legnagyobb csalódást Thaiföld fővárosa keltette a turistákban, az úti célra adott értékelések 16,6 százaléka negatív volt. A város legkiábrándítóbb látványossága pedig a hátizsákos turisták gyülekezőhelyeként világszerte ismertté vált Khao San Road a hozzászólók véleménye alapján.

 

2. Antalya

Nem kapott sokkal jobb értékeléseket a török riviéra fővárosa sem, amely nem klasszikus városlátogató úti cél, inkább csak a tengerparti nyaralást színesítő programként tesznek benne egy rövid látogatást a turisták. A látogatók a Water Planet Aquaparkot találták a leginkább túlértékelt attrakciónak.

 

3. Szingapúr

A délkelet-ázsiai városállamot úgy írják le a látogatók, hogy tökéletes hely a munkához, szórakozni azonban nem igazán lehet benne. A városból hiányzik a kultúra és a lélek – írták a hozzászólásokban. A látványosságok közül a híres bevásárlóutca, az Orchard Road kapta a legrosszabb osztályzatot.

Szingapúrból a kultúrát hiányolták a kommentelők

Fotó: 123rf.com

4. München

Félreértés ne essék, a német város sörfesztiválját, az Oktoberfestet tíz utazóból kilenc továbbra is nagyra értékeli, a Deutsches Museum azonban számos negatív értékelést kapott.

 

5. Rimini

Az Adria partján fekvő város is sokaknak okozott csalódást. Visszatérő kritika, hogy a városban mintha megállt volna az idő, a látogatók a 80-as, 90-es években érezték magukat. A leginkább túlértékelt attrakciónak a Fiabilandia vidámparkot találták.

 

6. Miami

A negatív kommentárok főleg a város Little Havana negyedére vonatkoztak, amely állítólag mára minden varázsát elveszítette, és turistacsapdává vált.

 

7. Mumbai

Amit a lüktető indiai metropolisz nyújtani tud, nagyban különbözik attól, amit sok nyugati turista elképzel egy városlátogatásról. Aki nem akar teljes mértékben belemerülni egy idegen kultúrába, annak Mumbai nem való. Az attrakciók közül a Juhu Beach volt különösen csalódást keltő a turisták számára.

A London Eye sem nyerte el mindenki tetszését

Fotó: 123rf.com

8. London

A brit fővárosról a látogatók közel 14 százaléka negatívan nyilatkozott. A látnivalók közül különösen a Big Ben, a Buckingham Palace és – főleg – a London Eye kapott rossz osztályzatot.

 

9. Párizs

A szerelem városa legfeljebb részben teljesíti az oda látogatók elvárásait a hozzászólások alapján. A leginkább túlértékelt látványosságnak a Montmartre-ot tartják az utazók.

 

10. Tokió

A japán főváros sokáig elvarázsolta a látogatóit – főleg a hagyományos és a modern attrakciók sajátos keverékével. Ennek azonban – legalábbis az utazási portálok hozzászólásai szerint – úgy tűnik, vége. Sok nyugati vendég különösen a Shibuya vasútállomásnál található Hachiko-szobrot találta csalódást keltőnek.

Sok hozzászólónak nem tetszett Hachiko, a hűséges kutya szobra Tokióban

Fotó: 123rf

Forrás: Travel News