A Virgin Australia is az Amadeus rendszerét választotta

Forrás: turizmus.com

 2015. október 13. 15:31

Bangkokban jelentette be az Amadeus, hogy az ausztrál Virgin Australia légitársaság a jövőben az Amadues Altea Departure Control Flight Management (Altea DC-FM) rendszert használja majd járatai kiszolgálása során.

Ez lesz az első alkalom, hogy az Altea DC-FM különálló megoldásként kerül bevezetésre egy olyan légitársaságnál, amelyik nem az Amadeus utaskiszolgálási rendszerét (PSS), az Amadeus Altea Suite-ot használja. A rendszer segítségével a légitársaság automatizálni tudja repülőgépei terhelésszabályozását és optimalizálhatja a járatindulásokat, integrálva a most is használt PSS-mel.

A repülőgépek megfelelő terheléselosztása kulcsfontossággal bír a biztonság szempontjából, ugyanakkor az optimális teherszállítási- és üzemanyag felhasználási lehetőségeknek köszönhetően a termelékenység is növelhető.

Az Altea DC-FM implementálása és összehangolása a Virgin Australia már meglévő utaskiszolgálási rendszerével az Amadeus számára is hatalmas mérföldkő. Ezzel a lehetőséggel új ajtók nyílnak azon légitársaságok előtt is, amelyek egy olyan, a kategóriájában kiemelkedő terhelés- és súlypontszámító megoldást keresnek, ami a már meglévő rendszereikhez kapcsolható. Ezzel párhuzamosan azonban nem szeretnének keresztülmenni azon a hosszadalmas és komplex migrációs folyamaton, amit egy új utaskiszolgálási rendszer bevezetése jelent.