A Virgin Voyages a nőkre épít

Forrás: turizmus.com

 2018. július 25. 14:43

Sir Richard Branson, a zseniális üzletember a közelmúltban a hajós turizmus világa felé fordult. A napokban avatta fel az olaszországi Fincantieri hajógyárban készített Virgin Voyages-család első monstrumát, egyben tájékoztatta a jelenlévőket új üzletpolitikájáról és brandjéről.

Az egyik újdonság a fenntarthatóság és a környezetvédelem, ennek jegyében Branson az eseményen látványosan szétroncsolt kalapáccsal egy nagy műanyag palackot. A stáb minden tagja lelkesen feszített egy Vitamin Sea feliratú pólóban, és ugyanezen felirat volt látható a kis zászlókon is. Branson, a Virgin Voyages alapítója és Tom McAlpin, a cég vezérigazgatója látványosan elforgattak egy kereket, hogy elárasszák vízzel a hajó száraz dokkját,

A Virgin Voyages 2019 elején kezdi el a személyzet toborzását. „Több nőt akarunk látni a hajóink irányításánál és vezető posztjain. Szeretnénk több női mérnököt látni a motorvezérlő helyiségekben is.” Később Branson ezt még megtoldotta azzal, hogy ha jelentkezik egy férfi és egy női kapitány, és ugyanolyan képzettek, akkor a nőnek lesz esélye.

A hajót a Scarlet Lady névre keresztelték, melyet a Virgin Atlantic első repülőgépe ihletett

Fotó: Virgin Voyages

Dee Cooper, a Virgin Voyages design alelnöke kifejtette, hogy programot indítottak, amelynek célja a női tehetségek támogatása a hajózás világában, hogy vállaljanak a tengeri, a műszaki és a szállodai menedzsmentben minél több vezető szerepet. A hajót egyébként a Scarlet Lady névre keresztelték, melyet a Virgin Atlantic első repülőgépe ihletett.

Branson láthatóan izgult az eseményen – jegyzi meg a The Telegraph Travel rovatának cikkírója – ami nem jellemző rá. Majd megemlítette, hogy először 27 évesen érdeklődött a hajózás világa iránt, és most 68 éves.

Az üzemeltető cég vezérigazgatója McAlpin hatalmas tapasztalattal rendelkezik a térségben, többek között ő a Disney Cruise Line elnöke.