A Vonatinfó új neve: MÁV

Forrás: turizmus.com

 2019. július 02. 12:54

Július 2-től MÁV néven lesz letölthető a MÁV Vonatinfó alkalmazása. A vasúttársaság szerint az eddigi elnevezés már nem tükrözte az alkalmazás által kínált szolgáltatást.

A Vonatinfo mobilalkalmazás jelenleg a MÁV-START legdinamikusabban fejlődő értékesítési csatornája, a rajta keresztül történő jegyértékesítés folyamatosan emelkedik: a 2018. június elejétől 2019. június második feléig a Google Playből 215 ezer, iOS-ből 29,8 ezer telepítést követően nagyjából 132,3 ezer aktív regisztrációt ért el – közölte a MÁV.  Az elmúlt egy évben közel 2,5 millió vásárlási tranzakció történt, összesen megközelítőleg 1,2 milliárd forint értékben.

Az elmúlt évben a Vonatinfó alkalmazásban elérhető egyik legjelentősebb fejlesztés volt, hogy a menetrendi információkon túl az utasok vonatjegyeiket is megvásárolhatják az applikáción keresztül. Ez bővült június 6-tól, amikortól már a MÁV-HÉV szentendrei járatának Budapesten kívüli szakaszára is elérhetőek a menetjegyek ebben a formában.

A Vonatinfo népszerű alkalmazás az utasok körében

Fotó: MÁV-Start

Az eddigi elnevezés már nem tükrözte az alkalmazás által kínált szolgáltatást, ezért a nemzetközi példákat is követve a vasúttársaság az alkalmazás nevének megváltoztatása mellett döntött. Az utasok névváltozásról szóló tájékoztatása az alkalmazáson keresztül, automatikusan megtörténik – olvasható a közleményben.