A vulkáni hamufelhőben forgalmi rekordot döntő légitársaság

Szerző: Szebeni Zsolt

 2014. május 18. 22:02

Az 1961-ben alapított, londoni székhelyű charter bróker, az Air Partner immáron 10 éve van jelen a magyar piacon saját képviselettel.

Az Air Partner magyarországi képviseletét ellátó Tensi Aviation május 16-án, a budapesti Dunapark étteremben látta vendégül partnereit egy vacsorával kísért prezentációra.

Bernhard Egger, az Air Partner ausztriai irodavezetője - aki 2000 óta felügyeli a magyar piacot is –, valamint Akar Ibolya, magyarországi divízióvezető és Buzás Andrea sales manager  méltatta a 2004-ben megnyitott, s a környező országokat is ellátó budapesti iroda tevékenységét. Megtudhattuk, hogy az elmúlt időszakban több mint 300 chartert indítottak a legkülönbözőbb igényű ügyfelek - zenekarok, kormánydelegációk, vagy éppen sportegyesületek - számára. A kisméretű privát gépektől kezdve, a 20-500 személyes nagygépeken át a teherszállító gépekig gyakorlatilag minden kategóriában biztosítani tudják megrendelőik ad hoc igényeit is.

Bernhard Egger szerkesztőségünk külön kérdésére elmondta, az Air Partner számára egyáltalán nem biztos, hogy ugyanakkor számíthat konjunktúrára, mint egy hagyományos kereskedelmi légitársaság. Érdekességként elmesélte, hogy például az emlékezetes, vulkáni hamufelhő okozta európai légtérzár idején volt a legkiemelkedőbb a forgalmuk. Egy hagyományos légitársaság ugyanis nem tehette meg, hogy tetszőleges európai repülőtéren szálljon le, ők viszont igen. Így azután az amerikai kontinensen rekedt, tehetős utazók, vagy a VIP csoportok hazautaztatásával csődöt mondó légitársaságok tömegével rendeltek náluk olyan feltétellel, hogy hozzák haza az érintetteket, bárhová Európába, amint, akár néhány órára, bárhol feloldják a leszállási tilalmat, hiszen vonattal, vagy gépkocsival mindenhová el lehetett jutni az öreg kontinensen.