A Wizz Air Szaúd-Arábiában fejleszti a légiközlekedést

Forrás: turizmus.com

 2022. május 10. 13:05

A Wizz Air szándéknyilatkozatot írt alá a Szaúd-Arábiai Királyság beruházási minisztériumával, amelyet a szaúdi nemzeti légi összeköttetési program is támogat. A megállapodás célja az ország piacfejlesztési lehetőségeinek feltárása a légiközlekedési iparágban.

Szaúd-Arábia egy ambiciózus stratégiai elképzelést indított útjára a Vision 2030 programmal, amelynek tervei között szerepel, hogy az évtized végéig megháromszorozza az ország utasforgalmát. Ez a célkitűzés példátlan lehetőségeket kínál a légitársaságok és a légiközlekedési ellátási lánc számára.

A Wizz Air innovatív és fenntartható ultradiszkont modellje bizonyítottan fejleszti a piacokat azáltal, hogy minden korábbinál szélesebb kör számára teszi megfizethetővé a repülést. A szándéknyilatkozat jól tükrözi a Wizz Airrel való együttműködésben rejlő potenciálokat és a lehetséges keresletnövekedést, amely jelentősen hozzájárulhat a Szaúd-Arábiai Királyság gazdasági gyarapodásához – írja közleményében a diszkont légitársaság.

A Wizz Air segít Szaúd-Arábiának fejleszteni a légiközlekedési piacát

Fotó: Wizz Air

A felek a megállapodást követően olyan potenciális befektetési és működési modelleken dolgoznak majd, amelyek előmozdítják a szaúd-arábiai légiközlekedést, fellendítve az ország turizmusát és jelentősen növelve összeköttetéseit.