A Wizz Air is csatlakozott a „Fly Right” kampányhoz

Forrás: turizmus.com

 2023. augusztus 11. 11:29

Csatlakozott a A Wizz Air az Európai Unió Repülésbiztonsági Ügynökségének (EASA) közelmúltban elindított „Fly Right” (Repülj helyesen”) kezdeményezéséhez. A kampány célja, hogy támogassa az utasok megfelelő és szabálykövető magatartását a repülőgépek fedélzeten.

Az általánosan előforduló szabálytalanságok közé tartozik a fedélzeti személyzet kéréseinek figyelmen kívül hagyása, de ittas állapot, valamint a szóbeli és fizikai inzultus is gyakorta előfordul.

Mint azt közleményében is megerősíti, a fedélzeten tartózkodó utasok és a személyzet biztonsága rendkívül fontos a légitársaság számára, emiatt aktívan részt vesz a most induló kampányban.

„Az elmúlt három évben az európai légi közlekedési ágazatban megnövekedett a szabálytalanul viselkedő utasok száma és az esetek súlyossága. Ezért indította el az EASA idén nyáron a »Fly Right« kampányt: arra ösztönözzük a nemzeti hatóságokat, a légitársaságokat és a repülőtereket, hogy együttműködően, világos kommunikációval forduljanak az utasokhoz, hiszen ez elengedhetetlen a kockázatok minimalizálásához” – mondta John Franklin, az EASA biztonsági promócióért felelős vezetője és a „Fly Right” kampányvezetője.

Részlet a légitársaság játékos és edukatív kampányfilmjéből

Fotó: TikTok/WizzAir

Az Európai Unió Repülésbiztonsági Ügynöksége (EASA) az alábbi szempontokat tartja kiemelten fontosnak:

  • Szigorúbb jogszabályok
  • A személyzet kiképzése
  • Együttműködésre építő jelentések és hatékony kommunikáció
  • Fokozott biztonsági intézkedések
  • Az utasok edukálása

 

A „Fly Right” általános iránymutatásként szolgál, hogy valamennyi európai utas számára biztosítsa a kellemes és nyugodt utazást. A kampány útmutatója megtekinthető az EASA weboldalán.

A kampány kiemelt célja, hogy az alábbi három szempont mentén hívja fel az utasok figyelmét a témára:

• Felkészültség: Tippek a zökkenő- és stresszmentes utazáshoz. Ide tartozik a légitársaság előírásainak megfelelő csomagolás, az általános tájékozódás, a repülőtérre történő pontos érkezés, valamint az odafigyelés a megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztására.

• Udvariasság: Kedves, együttműködő viselkedés a személyzettel és az utastársakkal, a türelem és a nyugalom megőrzése, a személyzet utasításainak követése és mások segítése.

• Szabálykövetés: Az utas figyelmének felhívása a felelősségteljes és ésszerű viselkedés fontosságára, valamint a szabályok megszegésének következményére a fedélzeten.

„Az EASA kampányának köszönhetően a teljes légi közlekedési ágazatban növelhetjük a biztonságot” – nyilatkozta Bódai Miklós, a Wizz Air biztonsági vezetője.

A légitársaság egy játékos és edukatív videóval társítva hívja fel a figyelmet a kezdeményezés fontosságára, amelyet TikTok-oldalukon lehet megtekinteni.